13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVacanţă până pe 14 ianuarie

Vacanţă până pe 14 ianuarie

Preşcolarii şi elevii au intrat în vacanţa de iarnă, care a adus tototadă şi finalizarea primului semestru al acestui an şcolar. Conform calendarului emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cursurile vor fi reluate luni, 14 ianuarie. Cel de al doilea semestru va avea 22 de săptămâni de şcoală şi o singură săptămână de vacanţă de primăvară în perioada 6-14 aprilie. De altfel, în intervalul 1-5 aprilie  2013, elevii nu vor avea cursuri, dar vor participa la activităţi extraşcolare, în cadrul programului numit „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. Totodată, în perioada 2-7 aprilie 2013 vor avea loc etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ şi ale concursurilor şcolare.

La grădiniţă doar pe cerere

În ceea ce priveşte preşcolarii, pe perioada vacanţei de iarnă, părinţii vor putea să-i ducă la grădiniţă numai dacă au depus cerere până pe 21 decembrie.
„Fiecare unitate de învăţământ a avut afiş prin care anunţa părinţii că pot depune solicitare pentru primirea copiilor pe perioada vacanţei de iarnă. La nivelul Craiovei au fost depuse puţine cereri de acest gen în comparaţie cu aşteptările. La unităţile în care s-au înregistrat astfel de solicitări se vor asigura serviciile în raport cu situaţia existentă. Mai exact, se va găti pentru grupele mai mari de 20 de copii. În cazul în care nu se întruneşte numărul de copii, părinţii sunt obligaţi să le asigure pachetul“, a precizat Geta Gavrilescu, inspectorul şcolar pentru învăţământ preprimar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS