14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalParcarea subterană din Craiova are finanţare

Parcarea subterană din Craiova are finanţare

Primăria Craiova, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova“ au semnat joi contractul de finanţare pentru proiectul de amenajare a parcării subterane în zona Teatrului Naţional „Marin Sorescu“.
Evaluat la 84,4 milioane de lei, proiectul prevede modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea accesibilităţii locale şi regionale, a mobilităţii populaţiei metropolitane în vederea creşterii competitivităţii economice şi dezvoltării mediului de afaceri în cadrul Polului de creştere Craiova.

Prize pentru mașini electrice

Parcarea va avea 619 locuri, dintre care 586 pentru autoturisme şi 33 pentru motociclete, precum și prize electrice pentru 240 de locuri de parcare pentru cei care deţin maşini electrice. Parcarea va fi dotată cu două echipamente/borne de reîncărcare a acumulatoarelor autoturismelor.
Tot joi s-a semnat şi contractul de finanţare pentru reabilitarea şi dotarea la standarde europene a Căminului cultural „Constantin Argetoianu“ din comuna Breasta, proiect evaluat la aproape 740.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS