22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalServiciile medicale spitaliceşti, acoperite până la sfârşitul anului

Serviciile medicale spitaliceşti, acoperite până la sfârşitul anului

În judeţul Dolj nu ar trebui să existe sincope în ceea ce priveşte serviciile medicale pe care le vor efectua spitalele în această lună. Banii pe care Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) îi decontează conform contractelor încheiate cu fiecare unitate spitalicească, cu tot cu rectificarea bugetară din toamnă, ar fi făcut ca o parte din luna decembrie să rămână descoperită. Pacienţii nu ar trebui să-şi facă însă griji. Pentru bolnavii internaţi, fie că sunt acuţi sau cronici, şi pentru spitalizarea de zi, în Dolj sunt disponibile în jur de 9,5 milioane de lei, credite de angajament, pentru a se acoperi serviciile medicale care vor fi efectuate de spitale până la sfârşitul anului.
Banii sunt consideraţi suficienţi pentru tratarea tuturor pacienţilor care vor trece pragul spitalelor doljene în luna decembrie, situaţia fiind similară şi pentru luna ianuarie. „Este o suplimentare care acoperă integral toată luna decembrie, urmând ca şi în luna ianuarie, în situaţia în care spitalele vor mai efectua servicii peste valoarea lunii decembrie, acestea să li se deconteze, evident cu respectarea actelor normative în vigoare, respectiv contractul-cadru şi normele metodologice de la contractul-cadru“, susţin reprezentanţii CAS Dolj. Actualul contract-cadru care reglementează acordarea serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, elaborat pentru anii 2011 şi 2012, va fi valabil şi în primele două luni din 2013, un nou contract-cadru urmând să apară din martie, după stabilirea bugetului aferent Sănătăţii.

Cei mai mulţi bani, la Spitalul Judeţean

Spitalele consideră de fiecare dată luna decembrie una plină de evenimente, în care creşte numărul de spitalizări şi de prezentări la Urgenţă, ţinând cont de virusurile care circulă în perioada de iarnă şi de complicaţiile care pot apărea la bolnavii cronici. Această suplimentare le va da însă posibilitatea să trateze fără probleme toate cazurile, fără ca pacienţii asiguraţi să fie nevoiţi să plătească vreun serviciu din propriul buzunar.
Din cei 9,5 milioane de lei disponibili pentru serviciile medicale spitaliceşti din această lună, cei mai mulţi bani sunt pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova. Unitatea medicală este şi cea care rezolvă cele mai multe cazuri din Dolj, dar primeşte pacienţi şi din judeţele limitrofe, motiv pentru care aici ajung şi cele mai mari sume de la CAS, pentru decontarea serviciilor efectuate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS