13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul Slatinei, Darius Vâlcov, a demisionat din funcţie, pentru a merge în parlament

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a demisionat din funcţie, pentru a merge în parlament

Consilierii municipali au luat act, ieri, de demisia înaintată de primarul Slatinei, Darius Vâlcov, care a obţinut un mandat de senator, şi l-au împuternicit pe viceprimarul Minel Prina să preia prerogativele edilului până la organizarea alegerilor locale parţiale. Edilul Slatinei şi-a anunţat demisia cu o jumătate de oră înainte de întrunirea consilierilor, în cadrul unei conferinţe de presă, a informat NewsIn.
Este a doua oară în acest an când Darius Vâlcov renunţă la funcţia de primar, prima dată demisia fiind înaintată în primăvară, după plecarea din PDL, partid sub sigla căruia obţinuse mandatul de edil.
Viceprimarul Minel Prina, cel care a preluat prerogativele de şef al administraţiei slătinene, a fost condamnat cu două săptămâni în urmă la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care a mai fost implicat alt fost viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu, şi doi oameni de afaceri. Potrivit legislaţiei în vigoare, deşi hotărârea judecătorilor Curţii de Apel Craiova este definitivă şi executorie, Minel Prina îşi poate păstra statutul de consilier local şi pe cel de viceprimar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS