18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA provocat un accident în lanţ şi a fugit

A provocat un accident în lanţ şi a fugit

Accident în lanţ, luni seară, pe DN 67 din Mehedinţi, care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu. Şoferul unul BMW a condus nebuneşte, iar într-o curbă, în dreptul localităţii Halânga, a lovit frontal un autoturism Audi, care circula regulamentar din sens opus. În acel moment, un alt autoturism BMW, care rula tot cu viteză mare, a lovit cele două maşini deja accidentate, iar apoi a ricoşat într-un tir, care era staţionat pe dreapta. În urma impactului, cei doi pasageri din Audi au ajuns la spital, iar şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului.
Tânărul care a provocat accidentul nu a mai stat pe gânduri după ce a realizat ce a făcut şi a fugit, lăsând în urmă maşina şi cele două victime din Audi, una dintre ele fiind încarcerată. Șoferul celui de-al doilea BMW, care nu putuse evita cele doua mașini din cauza vitezei pe care o avea, a sunat la 112 şi a cerut sprijinul medicilor pentru cei doi pasageri din autoturismul care circula regulamentar.
„Când am intrat în curbă, nu am mai avut ce să fac ca să evit, am lovit în spate celălalt BMW, iar apoi m-am oprit în tir. Nu am avut viteză aşa mare, altfel eram şi eu la spital cu cei din Audi. Pe băiatul cu BMW-ul care a lovit Audi nu l-am văzut, am înţeles că a fugit. Nu ştiu ce s-a întâmplat, probabil că mergea cu viteză şi a derapat, că altceva nu văd ce s-ar fi putut întâmpla, mai ales că pe jos era umed“, a spus şoferul din cel de-a doilea BMW implicat în accident.
Martorii spun că s-a auzit o bubuitură puternică, iar când au ajuns la faţa locului, au găsit cele trei autoturisme lovite. A fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Descarcerare pentru a-l scoate pe pasagerul din dreapta dintre fiarele contorsionate.
„S-a auzit prima dată un scârţâit puternic de roţi, apoi o bubuitură şi, la câteva secunde, încă una, eu am crezut că a explodat ceva! Când am ajuns aici, am văzut maşinile, veniseră pompierii şi medicii, îl scoteau pe un băiat din Audi, era plin de sânge pe faţă, pe mâini. Asta se întâmplă când merg cu viteză“, a spus un martor.
Cele două victime au fost transportate la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, însă numai pasagerul care a fost găsit încarcerat a rămas internat, el având mai multe traumatisme şi câteva fracturi. La o jumătate de oră după accident, şoferul care l-a provocat și care fugise a fost identificat de poliţişti.
„Pe fondul vitezei excesive, s-a produs un accident de circulaţie, pe DN 67, în localitatea Halânga, în care au fost implicate trei autoturisme şi a fost avariat un autotren staţionat regulamentar pe partea dreaptă. Din primele cercetări efectuate a rezultat că șoferul unui autoturism marca BMW nu a adaptat viteza la condiţiile carosabilului şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula regulamentar din sens opus. Cea de-a treia maşină implicată în accident este tot un BMW, al cărei conducător a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat în cele două autoturisme implicate mai devreme în accident, ricoşând în tirul parcat. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a celor două persoane din autoturismul Audi, iar şoferul care a provocat accidentul a părăsit locul acestuia, ulterior fiind identificat, şi urmează să fie tras la răspundere conform legii. În continuare se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului“, a declarat Claudiu Bebec, comisar IPJ Mehedinţi.
Şoferul vinovat este acum cercetat pentru vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS