12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocul poliţiei, terminat de primărie

Blocul poliţiei, terminat de primărie

Primăria Craiova urmează să preia şi să finalizeze aşa-numitul bloc al poliţiei, situat în Craioviţa Nouă, vizavi de Complexul Fortuna.
Cele trei turnuri de pe bulevardul Olteniei au fost proiectate în anii ‘90, după aceleaşi tipare: spaţii comerciale la parter şi apartamente de locuit în partea superioară. 201A şi 201B au fost finalizate în anul 2000 de firma ATLAS SA Craiova cu fonduri de la fostul Minister al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului. În acelaşi an, blocul 201C a intrat în patrimoniul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, urmând să fie şi el finisat, iar apartamentele să fie date ca locuinţe poliţiştilor. Doar că poliţia doljeană nu a avut niciodată fonduri suficiente ca să termine construcţia.
Între timp, blocul 201C a ajuns un soi de toaletă publică şi adăpost pentru boschetari, iar sus, pe acoperiş, au crescut copaci. Municipalitatea s-a gândit să îl preia şi să-l finalizeze, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor şi IPJ Dolj s-au arătat de acord, cu condiţia ca jumătate din locuinţe să fie acordate poliţiştilor.
„Urmează să finalizăm noi acest bloc, care are 29 de apartamente, din care 15 cu trei camere şi 14 cu patru camere. Probabil că apartamentele cu trei camere vor fi acordate poliţiei, iar cele cu patru camere vor fi recompartimentate în locuinţe de două camere, pe care le vom acorda cazurilor sociale care au solicitat locuinţă“, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primăriţa Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS