16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŢigările de contrabandă se vând şi pe datorie

Ţigările de contrabandă se vând şi pe datorie

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctele de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi II au confiscat la sfârşitul săptămânii trecute peste 2.400 de pachete cu ţigări de provenienţă sârbă. Cele mai multe ţigări au fost găsite acasă la o femeie, de 52 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care deţinea un adevărat depozit de tutun de diferite mărci netimbrate, pe care le vindea ilegal pe piaţa din Mehedinţi. La percheziţia efectuată la domiciliul acesteia, poliţiştii de frontieră au descoperit 957 de pachete cu ţigări de contrabandă mărcile Pall Mall, Winston, Code, Monus, Marble, Clasic, MC Slim, Lucky Strike, Ashima, LD, Marlboro, 57 Filter, Fast şi Viceroy şi şase litri de alcool. Femeia, care locuia în cartierul Crihala, avea şi un carneţel în care erau trecute persoanele care cumpărau ţigări pe datorie. Marfa găsită la domiciliul femeii, în valoare de 4.020 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
În urma altor acţiunii, au mai fost descoperite şi confiscate alte 1.400 de pachete cu ţigări la diferite persoane care se ocupau cu contrabanda de ţigări.
„Poliţiştii de frontieră au descins într-o locaţie aparţinând Victoriei P., de 52 de ani din Drobeta Turnu Severin. Poliţiştii de frontieră au descoperit 957 de pachete cu ţigări mărcile Pall Mall, Winston, Code, Monus, Marble, Clasic, MC Slim, Lucky Strike, Ashima, LD, Marlboro, 57 Filter, Fast şi Viceroy şi şase litri de alcool“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Victoria P. este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.
În alte patru acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi II au fost descoperite ascunse în portiere, semiaripi şi rezervoarele autoturismelor 1.443 pachete de ţigări de provenienţă sârbă. Autoturismele erau conduse de patru cetăţeni români. Cele patru persoane au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 20.000 de lei şi confiscarea cantităţilor de ţigări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS