20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestări în dosarul lui Paul Valută

Arestări în dosarul lui Paul Valută

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au prins şi dus în arest patru persoane judecate în dosarul lui Paul Valută şi condamnate definitiv printr-o decizie de pe 14 noiembrie a Curţii Supreme pentru fraudarea BRD cu aproximativ 2,2 milioane de euro.
Vineri, a fost prins şi dus în arestul IPJ Dolj Osman Tunc, de 53 de ani, din comuna doljeană Bratovoieşti, pe numele căruia Tribunalul Timiş a emis un mandat de executare a pedepsei de doi ani şi şase luni de închisoare.
Două zile mai târziu, poliţiştii l-au dus în arest şi pe Ors Sami, de 37 de ani, născut în Konya, Turcia, cu domiciliul în Craiova, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în acelaşi dosar. Marţi, au ajuns în arest şi Eugen Florescu, de 46 de ani, şi Mihaela Biţu, de 31 de ani, ambii din Craiova. Primul trebuie să execute patru ani şi patru luni de puşcărie, iar femeia – doi ani şi şase luni.
Cei patru au fost acuzaţi alături de Farid Jahani, zis Paul Valută, şi alţi doi inculpaţi – timişorenii Paul Mânzu şi Doru Meosu, că, în februarie 2008, au reuşit să fraudeze BRD cu aproximativ 2,2 milioane de euro, planul fiind pus la punct de Paul Valută. Mihaela Biţu, angajata unei sucursale a BRD din Craiova, a transferat banii din conturile CEZ Distribuţie în cele deschise de Osman Tunc şi Doru Meosu, o parte din bani fiind retraşi din bănci din Bucureşti şi Timişoara.
Inculpaţii au fost condamnaţi definitiv pe 14 noiembrie la pedepse cu închisoarea între doi ani şi şase luni şi patru ani şi patru luni de închisoare şi obligaţi să achite BRD suma de 1.400.728,86 lei, plus dobânda legală. Aceştia şi-au ispăşit deja o bună parte din pedepse în arest, toţi fiind ţinuţi după gratii din februarie 2008 şi până în iunie 2010.
Paul Valută a murit  pe 17 ianuarie 2009, la Spitalul de Urgenţă Timişoara, după ce, timp de aproape zece luni, a refuzat să mai mănânce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS