15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIonuţ Stroe: Am demonstrat că politica se poate face şi altfel

Ionuţ Stroe: Am demonstrat că politica se poate face şi altfel

Ionuţ Stroe vorbeşte despre proiectele sale pentru Craiova şi viziunea politică dezinvolt, cu naturaleţe, ca şi cum politica i-ar fi cea de-a doua natură. Foarte rar se întâmplă astăzi ca un om să îşi dedice întreaga activitate politicii şi muncii în spaţiul public, renunţând la a avea preocupări personale. Probabil şi din această cauză Ionuţ Stroe, candidat USL la Camera Deputaţilor, a demonstrat că politica se poate face şi altfel.

Reporter: Ce vă motivează să faceţi politică?
Ionuţ Stroe: Lucrul pe care foarte mulţi l-au uitat este că politica are ca principali beneficiari oamenii. Motivaţia mea vine din faptul că îmi doresc o societate care să-i respecte pe părinţi şi pe cei în vârstă şi care să le ofere celor mai tineri oportunităţi, şanse mai multe în viitor. Nu toţi politicienii suntem la fel. Eu cred că datoria mea este să redau oamenilor încrederea că există şi soluţii, că putem da o direcţie acestei ţări, că putem întrezări un alt fel de viitor.

Reporter: Ce consideraţi că ar trebui să schimbăm la clasa politică?
Ionuţ Stroe: Liderii politici adevăraţi sunt cei care au valori, cei care îşi asumă responsabilităţi cu curaj şi consecvenţă. Ei trebuie să înlocuiască actorii politici, populiştii şi oportuniştii. România, Craiova au nevoie de oameni noi, de profesionişti, oameni cu integritate indiscutabilă. Am pretenţia că sunt un astfel de om. Normalitatea în politică poate aduce normalitatea în societate. Şi cred că în ultimii patru ani am demonstrat că politica se poate face şi altfel.

Reporter: Care este cea mai mare problemă a Craiovei?
Ionuţ Stroe: Dintr-un oraş puternic industrializat, cu un pronunţat caracter productiv, Craiova a devenit un oraş al comerţului şi al consumului. Cea mai la îndemână soluţie este multiplicarea investiţiilor de genul fabricii de automobile. Fundamentul unui program sănătos trebuie să fie repornirea motoarelor economiei locale.

Reporter: Cum vreţi să arate Craiova şi ce veţi face în acest sens?
Ionuţ Stroe: Mulţi craioveni şi-au pierdut încrederea în acest oraş. Eu cred că trebuie să îşi reamintească ce înseamnă să fii mândru de oraşul tău, ce înseamnă să ai o viaţă liberă şi prosperă. Acestea sunt lucruri asigurate de o dezvoltare socio-economică puternică. Iar Craiova are capacitatea şi potenţialul de a deveni o comunitate care să asigure această bunăstare prin salarii, pensii şi servicii publice de calitate. Eu voi acţiona pentru îmbunătăţirea fiecărui astfel de aspect. Deja am făcut acest lucru, printre altele, prin proiectul meu de lege pentru clarificarea modului de calcul al întreţinerii, lege care este aşteptată de mulţi ani de craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS