14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO mamă cu patru copii, omorâtă în bătaie de concubin

O mamă cu patru copii, omorâtă în bătaie de concubin

O tânără din comuna gorjeană Stoina, mamă a patru copii, a fost ucisă în bătaie de concubin. Claudia Andrei, de 32 de ani, şi-a dat ultima suflare ieri-dimineaţă, la locuinţa bunicului concubinului. De altfel, cel care a anunţat telefonic poliţia moartea tinerei a fost chiar bătrânul. Acesta i-a chemat la faţa locului pe oamenii legii, cărora le-a relatat că nepotul său şi-a ucis consoarta, după ce a lovit-o în mod repetat cu pumnii şi cu picioarele. Potrivit anchetatorilor, suspectul băuse bine înainte de a se lua la harţă cu femeia. Văzând că nu o poate convinge cu vorba că are dreptate într-o anumită problemă, Vasile Ion (foto), de 31 de ani, a lovit-o pe tânăra mamă până când aceasta şi-a dat sufletul. Poliţiştii ajunşi la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul femeii și nu s-a mai solicitat intervenţia medicilor.

Patru copii au rămas orfani

La faţa locului s-a deplasat ieri o echipă operativă constituită la nivelul IPJ Gorj, formată din ofiţeri de investigaţii criminale şi criminalişti, însoţită de un medic legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, care, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează cercetări pentru a lămuri cauzele şi împrejurările în care a survenit decesul victimei. Suspectul de omor deosebit de grav a fost reţinut de oamenii legii în baza unei ordonanţe, urmând să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Din nefericire, în urma crimei de la Stoina, patru copii au rămas orfani de mamă, cel mai mic dintre ei având doar două luni.

Copiii vor fi instituţionalizaţi

Întrucât nu are cine să îi îngrijească pe micuți, Primăria Stoina a sesizat Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj să îi ia și să îi ducă într-un centru de plasament. Ioana Buşe, primăriţa din Stoina, a declarat că în familia în care s-a produs crima aveau loc deseori conflicte pe fondul consumului de alcool din partea concubinului. „Era o familie dezorganizată, din cauza că soțul era mereu sub influența alcoolului. Au patru copii. Cel mai mic are doar două luni. Noi am anunţat deja Protecţia Copilului pentru a interveni să fie preluaţi aceşti copii. Nu mai are cine să îi îngrijească. Din cauza consumului de alcool s-a întâmplat totul. Acum s-a terminat cu totul, însă, din păcate, cei patru copii au rămas fără mamă şi va trebui să trăiască la centrul de plasament“, a declarat primăriţa Ioana Buşe.

A treia crimă în două zile

Pe 13 noiembrie, în localitatea Ţicleni, au avut loc două crime, al căror autor este Tudorel Prună, de 25 de ani. Tânărul şi-a ucis mama de 62 de ani şi pe concubinul acesteia, de 43 de ani, după ce i-a lovit în mod repetat cu o secure. Tudorel Prună a fost, de asemenea, prezentat ieri Tribunalului Gorj, procurorii solicitând arestarea pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS