20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPreot mort în accident pe DE 70

Preot mort în accident pe DE 70

Marţi, 13, a fost zi cu ghinion pentru un preot de 35 de ani. Acesta şi-a pierdut viaţa ieri-dimineaţă, pe DE 70 din Mehedinţi, în dreptul localităţii Ciochiuţa, în urma unui accident rutier. Preotul se afla la volanul unui autoturism Renault şi, ignorând ceaţa densă şi carosabilul umed, a apăsat pedala de acceleraţie, izbindu-se cu peste 130 km la oră de un tir înmatriculat în Bulgaria, care circula regulamentar. Un fier i-a străpuns pieptul preotului, care şi-a dat ultima suflare la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.
Preotul venea de la Craiova şi se grăbea să ajungă la Episcopia Severinului, unde ar fi trebuit să ia parte la o întrunire cu preoţii din Mehedinţi şi Dolj. Nu a mai ajuns însă, drumul său sfârşindu-se în localitatea Ciochiuţa. Maşina pe care o conducea s-a făcut praf, iar preotul a fost scos dintre fiare de participanţii la trafic, care au reuşit să rupă uşile cu răngile.
„Pe DE 70, la ieşirea din localitatea Ciochiuţa, s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală gravă și ulterior decesul unei persoane de 35 de ani, conducătorul unui autoturism Renault, care s-a izbit frontal cu un autotren cu remorcă, înmatriculat în Bulgaria. Se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului rutier“, a declarat Titi Zorzoliu, comisar în cadrul IPJ Mehedinţi.
Autoturismul preotului s-a izbit atât de puternic de tirul încărcat cu resturi şi ambalaje de ţigări, încât mastodontul s-a răsturnat pe carosabil. Şoferul bulgar a fost şocat şi cu greu a reuşit să le povestească poliţiştilor ce s-a întâmplat.
„A venit cu viteză foarte mare. Cred că a avut peste 100 km la oră. A dat atât de tare în tir, încât a fost la un pas să rupă cabina. Am sărit mai mulţi şoferi să îl scoatem. Era plin de sânge, mai respira puţin, era lovit peste tot şi, la cum arată maşina, nu avea cum să scape“, a spus un martor.
În zadar au încercat medicii de pe ambulanţă să îl ţină în viaţă de preot, rănile suferite în urma impactului violent au fost prea grave. El a murit la câteva minute după ce a intrat în sala de urgenţă a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.
„Nu mai avea nici o şansă, era în stare foarte gravă“, a spus Amina Nicolicea, medic la SJA Mehedinţi.
Circulaţie rutieră a fost blocată mai bine de o oră pe DE 70, până la ridicarea tirului de pe carosabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS