14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCartea cu Apolodor, reluată de Teatrul „Colibri“

Cartea cu Apolodor, reluată de Teatrul „Colibri“

Piesa „Cartea cu Apolodor“, o reluare a unui spectacol produs în urmă cu mai bine de 30 de ani sub linia scenografică trasată de Eustaţiu Gregorian, va fi prezentată sâmbătă de actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“. Reprezentaţia va avea loc de la ora 12.00 în sala de spectacole a Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova.
Spectacolul s-a bucurat, de-a lungul timpului, de un deosebit succes, participând la turnee internaţionale în ţări precum Franţa, Italia sau Serbia. Din distribuţia reînnoită fac parte Mugur Prisăcaru, Daniel Mirea, Alis Ianoş, Alla Cebotari, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Oana Stancu, Cosmin Dolea şi Costel Ionescu. Regia îi aparţine lui Horia Davidescu, iar aranjamentul muzical este semnat de Daniel Wesmaş. De numele scenografului piesei, Eustaţiu Gregorian, se leagă peste 300 de spectacole din ţară şi din străinătate, dar şi un număr impresionant de expoziţii de pictură şi scenografie.
Scrisă de Gellu Naum, „Cartea cu Apolodor“ este o performanţă stilistică într‑unul din genurile cele mai dificile – poezia pentru copii -, însă se adresează, de fapt, publicului de toate vârstele. Ea este una din cele mai cunoscute cărți de poezie pentru copii în limba română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS