13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlatforme de gunoi cu cartelă în Craioviţa Nouă

Platforme de gunoi cu cartelă în Craioviţa Nouă

Primăria Craiova vrea să împrejmuiască, în plină campanie electorală, şapte platforme de gunoi din cartierul Craioviţa Nouă. De fapt, investiţia era programată încă de la sfârşitul anului trecut, dar abia acum s-a decis punerea ei în practică.
Municipalitatea a lansat procedura de achiziţie publică prin selecţie de oferte pentru obiectivul de investiţii „Împrejmuire platforme de gunoi cu monitorizare acces şi dotare cu eurocontainere pentru colectare selectivă (proiect tehnic + execuţie)“. Sunt vizate şapte platforme de gunoi – toate în Craioviţa Nouă – amplasate în vecinătatea blocurilor: T30, I30, 124, 175, B05, 171, dar şi în vecinătatea PT8. Numărul de apartamente arondate fiecărui amplasament e cuprins între 40 şi 370. Această investiţie a fost considerată necesară pentru că actualele platforme de gunoi se află într-o stare deplorabilă şi nu sunt dotate cu porţi care să restricţioneze accesul celor care caută prin gunoaie.

Gard de 2,5 m şi iluminat pe bază de panouri fotovoltaice

Potrivit caietului de sarcini, constructorii desemnaţi în urma selecţiei de oferte vor demola gardurile existente din bolţari (acolo unde acestea mai există încă), realizând în loc împrejmuiri noi de 2,50 m înălţime, din plasă metalică pe stâlpi metalici, acoperite tot cu plasă metalică şi dotate cu două porţi. Una dintre porţi, de un metru lăţime, destinată angajaţilor firmei de salubritate, va fi închisă cu lacăt, iar cea de-a doua, cu lăţimea de 80 cm, va fi prevăzută cu broască electromagnetică acţionată cu cartelă, fiind destinată locatarilor şi femeii de serviciu care face curăţenie în zonă. Fiecare astfel de platformă de gunoi va fi prevăzută cu placă betonată şi va avea sifon de scurgere, dar nu şi apă curentă. Va fi însă dotată cu instalaţie proprie de iluminat, pe bază de panouri solare fotovoltaice de 50 W, instalate la înălţimea de cinci metri faţă de sol, care să alimenteze atât yala electromagnetică, precum şi becurile economice de iluminare a pubelelor, prin intermediul unor acumulatori-tampon de 33 Ah. Primăria Craiova impune drept condiţie obligatorie instalarea acestor platforme la o distanţă minimă de cinci metri faţă de ferestrele apartamentelor.
Durata de realizare a acestei investiţii este de 45 de zile de la data ordinului de începere a lucrărilor, dar nu mai puţin de 30 de zile.
Valoarea estimată a investiţiei este de 157.939 de lei. Desemnarea câştigătorului selecţiei de oferte se va face pe baza criteriului celei mai avantajoase oferte din punct de vedere economic. 75% din punctajul alocat ofertelor este dat de preţul cel mai mic, 10% din puncte sunt date pentru termenul de proiectare cel mai scurt, iar 15% pentru termenul de execuţie a lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS