17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGrupare de proxeneţi, în arest

Grupare de proxeneţi, în arest

Procurorii DIICOT din Craiova şi ofiţerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au ridicat, în noaptea de miercuri spre joi, patru doljeni suspectaţi că se ocupau cu plasarea de prostituate, unele minore, în diverse moteluri din municipiu şi din judeţele Dolj şi Vâlcea.

Ofiţerii BCCO Craiova au descins, în noaptea de miercuri spre joi, la un motel din municipiu, în căutarea membrilor unui grup infracţional care se ocupa cu exploatarea sexuală a minorelor şi tinerelor, proxenetism şi prostituţie. În aceeaşi noapte, oamenii legii au oprit în trafic un taxi condus de Grigore Zevedeanu, de 29 de ani, din comuna Bucovăţ, în maşina sa fiind găsite două minore şi o tânără, „pe care suspectul le exploata sexual, pe raza judeţelor Dolj şi Vâlcea“, după cum au precizat anchetatorii doljeni.
Ulterior, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, la locuinţele celorlalţi membri ai grupului – Marian Enache, de 21 de ani, din comuna Ţuglui, şi Maria şi Nicuşor Smarandache, ambii de 33 de ani, din comuna doljeană Pleşoi.
Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii BCCO Craiova – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, s-a stabilit că suspecţii au exploatat sexual, în cursul acestui an, şase victime, unele dintre acestea fiind minore, obţinând de pe urma lor venituri ilegale de peste 10.000 de euro. Victimele proxeneţilor erau plasate în moteluri din Craiova, Dolj şi Vâlcea, clienţii acestora fiind de obicei şoferii de tir.
După percheziţii, cei patru suspecţi au fost duşi la sediul DIICOT din Craiova, unde au fost audiaţi de un procuror. Acesta a dispus reţinerea suspecţilor pentru 24 de ore şi, după câteva ore petrecute în arest, ieri după-amiază, au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Până aseară, judecătorii nu hotărâseră dacă emit sau nu mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor.
Enache, Zevedeanu şi Maria şi Nicuşor Smarandache sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS