13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCosmin Enea, managerul care vrea să aducă experienţa din mediul privat în politicile publice

Cosmin Enea, managerul care vrea să aducă experienţa din mediul privat în politicile publice

Cosmin Enea are 33 de ani şi este un manager craiovean de succes. Recent, s-a hotărât să candideze pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Craiova, din partea USL, considerând că experienţa sa din mediul privat poate genera soluţii pentru economie şi bunăstarea societăţii.
L-am întâlnit ieri la el la birou şi am constatat pe propria piele că uşa sa este deschisă în permanenţă angajaţilor, echipei de campanie, clienţilor sau, pe scurt, tuturor celor care vor să-i vorbească. Înainte să apucăm să adresăm prima întrebare, mărturiseşte singur: „Mulţi oameni de încredere din jurul meu mă întreabă de ce m-am hotărât să candidez la parlament, sau, aşa cum mi-a zis ieri un prieten, de ce să îmi consum energia în această direcţie. Eu le răspund simplu tuturor: pentru că, dacă o să stăm toţi cu mâinile în sân şi nu o să ne implicăm, nimeni nu o să scoată România şi, în cazul nostru, Craiova, la liman. Este o lecţie pe care am învăţat-o din viaţă. Dacă stai în casă şi nu faci nimic, nimeni nu vine să te ia de mână şi să-ţi ofere ceva“.

Inspirat de experienţa din mediul privat şi de cea din Consiliul Judeţean Dolj

L-am întrebat ce crede că poate aduce el nou mediului politic, în general şi parlamentului, în special, astfel încât „binele comun“ să nu mai fie doar o formulă din cărţile de teorie politică. „În mod clar, pot aduce două tipuri de experienţă, cea din mediul privat, precum şi cea din administraţia publică locală, dat fiind că am fost consilier judeţean în două mandate, începând cu 2004 şi cu 2008. De altfel, această din urmă experienţă în viaţa publică m-a făcut să vreau să iau parte direct la crearea legilor, pentru că am observat atâtea legi absurde, care pun piedici dezvoltării locale. Pe de altă parte, am văzut şi că, dacă anumite prevederi ar fi modificate, iniţiativa privată ar fi mai bine stimulată, s-ar crea locuri de muncă mai uşor. Cred că suntem în punctul în care măsurile economice trebuie să se inspire din experienţa mediului privat pentru ca lucrurile să meargă bine, veniturile să crească, puterea de cumpărare să crească“, a răspuns candidatul USL.

„Nicăieri nu e ca acasă“

Biroul lui Cosmin Enea este înţesat cu fotografii din călătoriile pe care le-a făcut alături de soţia sa, Corina. L-am întrebat, deci, dacă i-a plăcut vreun loc în mod special. „Am văzut multe locuri din lume, locuri frumoase. Dar ştiţi ceva? Nicăieri nu e ca acasă. Aici mă simt cel mai bine, aici oamenii îmi sunt dragi, simt că locul meu este aici. Am stabilit de la început cu soţia mea că familia noastră va creşte în Craiova, pentru că aici este acasă“, a replicat Cosmin Enea.

Ema Stoicescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS