17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConstantin Bădescu e bănuit de crimă

Constantin Bădescu e bănuit de crimă

Omul de afaceri severinean Constantin Bădescu (foto, cu geacă maro) este bănuit de procurori că nu ar fi străin de moartea suspectă a unuia dintre cei mai apropiaţi oameni din firma sa, Daniel Ciurea. Procurorii susţin că moartea lui Ciurea ar fi survenit în mod suspect după ce actele firmei Trans Baco au luat foc odată cu  clădirea fostei Autogări din Drobeta Turnu Severin.
De o săptămână, prosperul om de afaceri se află în arestul IPJ Mehedinţi, după ce procurorul Constantin Şopalcă împreună cu poliţişti de la SCCO Mehedinţi au organizat un flagant, în urma căruia au fost ridicaţi mai mulţi oameni din Strehaia, dar şi severineanul Constantin Bădescu. La vremea respectivă s-a făcut public pentru presă că în spatele acestor percheziţii şi reţineri pentru 29 de zile ar sta unele operaţiuni de spălare de bani de peste 12 milioane de euro.
Potrivit rechizitoriului întocmit de instanţa de judecată, semnat de procurorul Constantin Şopalcă şi admis de judecătorul Ionela Ţamblac, astăzi, la Tribunalul din Craiova, se face recurs, Constantin Bădescu fiind acuzat de distrugerea prin incendiere a clădirii fostei Autogări din Drobeta Turnu Severin şi fiind bănuit de moartea suspectă a partenerului de afaceri Daniel Ciurea, survenită la scurt timp după incendiu.
„Nu mi-a venit să cred când, în sala de judecată, procurorul Constantin Şopalcă a încercat să convingă instanţa cum că clientul meu ar fi implicat în moartea suspectă a partenerului său de afaceri, Ciurea Daniel, şi am rămas consternat când s-a menţionat că, în procesul final de şedinţă, judecătorul Ionela Ţamblac a trecut favorabil pentru reţinerea clientului meu pentru 29 de zile, pentru moartea suspectă a lui Ciurea Daniel şi distrugerea prin incendiere a autogării din Drobeta Turnu Severin. Precizez că aceste acuzaţii nu au ce căuta în dosarul de reţinere a clientului meu, omul de afaceri Constantin Bădescu, el fiind reţinut pentru aşa-zise fraude economice“, a declarat, în exclusivitate pentru Gazeta de Sud, Sorin Crudiu, avocatul lui Constantin Bădescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS