19.4 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPatroana Lexi Star, Maria Lupulescu, arestată preventiv

Patroana Lexi Star, Maria Lupulescu, arestată preventiv

Tribunalul Gorj a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile pe numele Mariei Lupulescu, administratorul firmei SC Lexi Star din Târgu Jiu. Femeia de afaceri este urmărită penal pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fals intelectual. Totodată, medicul veterinar Ana Guţă, consilier în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, a primit din partea magistraţilor gorjeni interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Potrivit procurorilor, funcţionarul public Ana Guţă a întocmit în fals documente care au ajutat-o pe Maria Lupulescu să îşi diminueze în mod fictiv stocurile de carne şi produse din carne, de la abatorul pe care îl deţine, pentru a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat.

Prejudiciu de peste
1,2 milioane de lei

Conform anchetatorilor, Maria Lupulescu, în calitate de administrator al societăţii comerciale Lexi Star, din Târgu Jiu, în perioada 2010-2012 a comercializat mărfuri în valoare de 6.227.584 de lei fără a înregistra veniturile obţinute. Ulterior, a întocmit în fals documente ce atestau distrugerea sau livrarea cărnii către terţe persoane juridice, în acest mod sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu  suma de 1.286.751 de lei. Totodată, aceasta i-a determinat pe Ana Guţă, Dumitru Firiza şi Rodica Băbău, medici veterinari în cadrul DSVSA. Gorj, să întocmească documente false în baza cărora a diminuat stocul scriptic de mărfuri până la valoarea zero. Pe 10.04.2012, Maria Lupulescu a dat dispoziţie compartimentelor administrativ-contabilitate din cadrul societăţii comerciale în vederea corectării stocului scriptic, în balanţa lunii martie 2012, cu cantităţile de marfă (carne şi produse din carne) ce se regăsesc în cele două certificate sanitar-veterinare şi nota de inspecţie întocmite în fals de către Ana Guţă şi Dumitru Firiza, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

A comis falsul
în timpul unui control al Gărzii Financiare

Ana Guţă este urmărită penal pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi complicitate la evaziune fiscală. În calitate de medic veterinar în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, în timpul unui control efectuat în cursul lunii aprilie 2012 de către Garda Financiară Gorj, la societatea comercială administrată de Maria Lupulescu, Ana Guţă a întocmit în fals nota de inspecţie numărul 123 din 03.06.2011, prin care se constata în mod fictiv alterarea a 20 de tone de carne şi preparate din carne. Documentul respectiv a fost înmânat patroanei Lexi Star. În baza notei de inspecţie, Maria Lupulescu a diminuat stocul scriptic al societăţii până la valoarea zero, ajutând-o în acest fel să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS