27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGhiozdane cu mucegai pentru elevii din Dolj

Ghiozdane cu mucegai pentru elevii din Dolj

Probleme în pachetele cu rechizite şcolare pentru elevii care provin din familii cu venituri mai mici de 50% din salariul minim brut pe economie. Ghiozdanele pentru elevii din clasele pregătitoare şi clasa întâi sunt pline de mucegai.

Rechizitele pentru elevi sunt achiziţionate din bani de la bugetul de stat prin licitaţie publică. Pentru judeţul Dolj, furnizarea serviciilor a fost atribuită unei firme din Vâlcea, Dolex.Com, care nu a mai fost concurată de nici un alt agent economic. Contractul a fost atribuit pe 1 octombrie anul acesta şi are o valoare de 570.550 de lei, sumă din care firma se obligă să asigure rechizite pentru 26.050 de elevi din clasa pregătitoare şi clasele I-VIII. Pachetele au început să fie distribuite încă de săptămâna trecută. Şi nu s-au finalizat încă. Profesorii şi părinţii care au avut curiozitatea să deschidă pachetele bobocilor din clasa pregătitoare sau din clasa I au avut parte de surprize. Ghiozdanele, împachetate separat de celelalte rechizite, sunt pline de mucegai şi emană un miros greu de suportat. „Este inadmisibil să dai unui copil un asemenea ghiozdan, după ce i-ai pus părinţii pe drumuri la notar să dea declaraţie pe propria răspundere, care costă mulţi bani. Şi pe lângă asta trebuie depuse tot felul de cereri şi hârtii. În schimb, li se dă mucegai. Nu este corect“, a spus unul dintre dascăli.

Pachete incomplete

Se pare că mucegaiul nu este chiar singura problemă a rechizitelor şcolare. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spun chiar că au primit sesizări de la şcoli că pachetele sunt incomplete, în sensul că lipsesc fie caiete, fie penare. Conducerea firmei din Vâlcea a precizat că nu a fost sesizată despre nici o inadvertenţă, dar că va lua măsuri pentru a remedia situaţia.
„Nu am fost sesizaţi că există mucegai pe ghiozdane. Mă voi interesa personal să văd care este situaţia. Şi, dacă apar astfel de situaţii, noi vom schimba ghiozdanele pe cheltuiala noastră. Cred totuşi că este vorba de câteva cazuri izolate, pe care le vom soluţiona. Ghiozdanele sunt din import şi vin în pungi. Este posibil ca, atunci când au fost livrate, să fi plouat şi aşa au făcut mucegai. O astfel de problemă am mai avut şi în urmă cu trei-patru ani“, a precizat Dorel Jurcă, patronul firmei.
Prin urmare, elevii, părinţii sau profesorii care au constatat nereguli în pachetele de rechizite trebuie să informeze personalul de la punctul de distribuţie. În Craiova, distribuirea se face la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS