5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlocaţii şi ajutoare sociale, încasate de cămătari

Alocaţii şi ajutoare sociale, încasate de cămătari

Ofiţerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au descins, ieri-dimineaţă, la 12 locuinţe din judeţele Olt şi Teleorman ale membrilor unui grup infracţional specializat în cămătărie, şantaj şi contrabandă cu ţigări. În plus, procurorii DIICOT din Olt au cerut punerea în executare a 35 de mandate de aducere, emise atât pe numele cămătarilor, cât şi pe numele victimelor acestora. În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit şi ridicat mii de pachete de ţigări netimbrate, peste 200.000 de lei, sume de bani în euro şi bijuterii, dar şi două pistoale cu bile deţinute ilegal.
Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că suspecţii se ocupau cu comercializarea în cantităţi mari a ţigărilor de contrabandă aduse din Serbia în Dolj, Olt şi Teleorman, iar banii obţinuţi din contrabandă erau daţi cu camătă. Procurorii au strâns probe care arată că suspecţii au împrumutat mai multe părţi vătămate cu diverse sume de bani, pentru care au solicitat dobânzi lunare între 20 şi 50%. Ulterior, pentru recuperarea banilor şi a dobânzilor pretinse, prin violenţă şi ameninţări, cămătarii îşi obligau victimele să întocmească acte de vânzare-cumpărare pentru diferite imobile pe care le deţineau. În alte cazuri, cămătarii le-au luat „clienţilor“ cărţile de identitate şi, cu sprijinul unui angajat al Oficiului Poştal din oraşul Corabia, Olt, au încasat în mod direct alocaţiile, ajutoarele sociale şi alte drepturi ale acestora.
Procurorii DIICOT din Olt au precizat că suspecţii, care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, cămătărie, ameninţare, şantaj, înşelăciune, contrabandă şi evaziune fiscală, vor fi duşi la Tribunalul Olt, cu propunere de arestare preventivă.
La acţiunea de ieri au participat şi jandarmii craioveni, iar suportul tehnic a fost asigurat de ofiţerii Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi SRI Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS