17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer fără permis, „alergat“ de poliţişti

Şofer fără permis, „alergat“ de poliţişti

Un bărbat de 47 de ani din comuna doljeană Terpeziţa a fost reţinut, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a urcat la volan deşi nu avea permis şi era băut, a provocat un accident şi a fugit de poliţiştii din Bucovăţ.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, sâmbătă noapte, în baza unei sesizări privind comiterea unui accident de circulaţie în localitatea Bucovăţ de către şoferul unui Ford Transit care a părăsit locul faptei, o patrulă din comună a plecat în urmărirea autoutilitarei. Şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, care au reuşit să-l oprească în municipiul Craiova. După ce a oprit, şoferul a coborât de la volan şi a rupt-o la fugă, însă a fost prins de poliţişti şi imobilizat. Oamenii legii au constatat că au de-a face cu Dumitru Iancovici, de 47 de ani, din comuna Terpeziţa, care avea permisul de conducere anulat încă din anul 2006. Pentru că mirosea a alcool, poliţiştii l-au pus pe Iancovici să sufle în aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. În schimb, a fost dus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii i-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Poliţiştii din Bucovăţ au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului, conducere a unui autoturism deși avea permisul anulat şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au confirmat începerea urmăririi penale împotriva lui Iancovici şi au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore. Poliţiştii doljeni au mai precizat că Dumitru Iancovici va fi dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS