16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarnavalul olimpicilor

Carnavalul olimpicilor

Măşti, costume, dovleci, lumânări, muzică, dar şi premii pentru olimpici, acestea au fost ingredientele folosite pentru a crea atmosfera Carnavalului toamnei, care a încheiat seria manifestărilor dedicate Zilelor Şcolii „Sfântul Dumitru“ din Craiova

Înfiinţată în urmă cu 52 de ani, între casele şi blocurile de pe Calea Unirii, Şcoala „Sfântul Dumitru“ din Craiova este una din unităţile de învăţământ gimnaziale care a crescut ritmul competiţional între elevi. Dovadă stau premiile obţinute de aceştia. Peste 100 de elevi s-au clasat pe primele locuri la olimpiadele şi concursurile şcolare, pentru ei fiind organizată special o gală de recompensare, la care le-au fost oferite medalii şi diplome. Manifestarea a fost organizată, cu ajutorul conducerii şcolii, de Asociaţia „18 Orizonturi“, instituţie non-guvernamentală creată în 2010 de profesorii şi părinţii elevilor şcolii special pentru promovarea şi susţinerea performanţei, încurajarea participării la activităţi extracurriculare.
„Ne-am propus să le facem un dar inedit acestor copii care îşi folosesc timpul liber pentru a se perfecţiona. Toate sâmbetele ocupate cu olimpiade şi concursuri, toate vacanţele sacrificate sunt, acum, răsplătite prin manifestarea pe care am organizat-o. În plus, aceşti copii reuşesc să promoveze imaginea şcolii mai mult decât orice strategie de marketing“, a declarat prof. Rodica-Magdalena Stovicek, preşedinte al Asociaţiei „18 Orizonturi“.

Premianţi la ştiinţe, dar şi la sport

În cadrul galei au fost evidenţiaţi copiii care au reprezentat Doljul la etapa naţională a concursului pe teme de educaţie civică „Democraţie şi toleranţă“ – Andrei Pârvu,  Patricia Boruzescu, Irina Bârsănescu, dar şi elevii care au obţinut premii la concursuri internaţionale, naţionale şi judeţene, de creaţie literară, traducere în engleză şi  franceză, ştiinţe – matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie şi discipline sportive – karate, judo, baschet, tenis de câmp, fotbal, atletism.
Premierea a fost dedicată doar elevilor de gimnaziu, care s-au prezentat într-un cadru nonformal, de Halloween. „În apropierea sărbătorilor de iarnă, li se va organiza o manifestare similară celor mici, de la ciclul primar, unde sunt alte tipuri de concursuri şi unde numărul copiilor implicaţi în activităţi extraşcolare este foarte mare“, a declarat prof. Carmen Pungă, coordonator de programe şi proiecte educative la Şcoala Gimnazială „Sf. Dumitru“ din Craiova. Festivitatea s-a încheiat, în aplauzele participanţilor, cu premierea celor mai reuşite costume, a celor mai interesante măşti sau machiaje, dar şi a celor mai elaborate elemente decorative – lampioanele din dovleci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS