27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare cu suspendare pentru trafic de droguri

Închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri

Tribunalul Dolj a condamnat, ieri, la pedepse cu suspendare doi tineri vâlceni, nepoţi ai vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, acuzaţi de trafic de droguri de risc.
Alina Maria Persu, de 26 de ani, a fost reţinută de procurorii DIICOT pe 17 februarie, fiind acuzată de trafic de droguri de risc (canabis), alături de fratele său, Dan Alexandru Persu, de 25 de ani. Procurorii DIICOT au stabilit că, în cursul anului 2011, Dan Persu şi un amic al său, Bogdan Mavrea, au înfiinţat pe raza comunei vâlcene Măldăreşti o cultură de canabis. După ce plantele au ajuns la maturitate, cei doi tineri au recoltat aproximativ 5 kg de muguri, din care o parte a fost depozitată acasă la Dan Persu, iar o altă parte, la locuinţa surorii sale din Craiova. Potrivit anchetatorilor, Dan Persu era cel care se ocupa de găsirea clienţilor pentru canabisul care era vândut cu 25 de lei gramul de acasă de la sora sa.
Pe 17 februarie, anchetatorii au făcut două percheziţii domiciliare, una în comuna Măldăreşti şi una în apartamentul din Craiova în care locuia Alina Persu. În casa tinerei, într-un şifonier, sub haine, anchetatorii au găsit aproximativ 500 de grame de canabis, droguri ce proveneau din cultura înfiinţată în Măldăreşti. Pe şifonier, aceștia au mai găsit o pungă cu muguri de canabis. O zi mai târziu, Alina Persu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, iar procurorii au dispus faţă de ceilalţi doi suspecţi obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu. La jumătatea lunii martie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a fraţilor Persu pentru trafic de droguri de risc, respectiv complicitate la infracţiunea de trafic de droguri de risc. Cei doi şi-au recunoscut faptele, iar ieri au fost condamnaţi de judecătorii Tribunalului Dolj. Tânăra a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fratele ei – doi ani şi şase luni de închisoare, tot cu suspendare. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel atât de cei doi inculpaţi, cât şi de procurorii DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS