15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFraţii Mihăilescu vor să-şi mute dosarul de la Craiova

Fraţii Mihăilescu vor să-şi mute dosarul de la Craiova

Condamnaţi recent la câte zece ani de puşcărie pentru o returnare ilegală de TVA în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, oamenii de afaceri Nicolae şi Ion Eugen Mihăilescu au cerut strămutarea dosarului în care sunt judecaţi de pe rolul instanţelor din Craiova.
Fraţii Mihăilescu au fost trimişi în judecată în 2006, fiind acuzaţi alături de Dan Stoica, Vasile David, Stela Băeţică şi Cristina Coţofană de comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Procurorii DIICOT au stabilit că inculpaţii, în calitate de asociaţi, acţionari, administratori ori salariaţi la SC EXTENSIV COM SRL, SC EXTERRA SRL, SC ZAHĂRUL SA Calafat, SC EXALCOM SRL şi SC DONGEN COM SRL, au iniţiat, desfăşurat şi determinat încheierea unor documente fictive, care atestau achiziţionarea de utilaje pentru suma de aproape 60 de milioane de lei. În baza acestor tranzacţii fictive, inculpaţii au cerut şi primit rambursări şi compensări ilegale de TVA în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. Pe 5 decembrie 2006, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, judecătorii pronunţându-se pe 12 octombrie, după aproape şase ani de când cei şase inculpaţi sunt judecaţi. Fraţii Mihăilescu au fost condamnaţi la câte zece ani de închisoare, Dan Stoica – la şase ani, Vasile David – la trei ani, iar Stela Băeţică – la doi ani. Faţă de Cristina Coţofană, judecătorii au dispus încetarea procesului penal. În plus, instanţa i-a obligat pe inculpaţi să plătească Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în total 143.339.171.487 de lei vechi, sumă la care se adaugă penalităţile şi dobânzile.
După pronunţarea sentinţei, inculpaţii au făcut apel, care ar trebui să se judece la Curtea de Apel Craiova. Înainte de pronunţarea sentinţei, pe 17 septembrie, fraţii Mihăilescu au formulat o cerere de strămutare a dosarului, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să se pronunţe asupra ei pe 28 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS