15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătut şi încătuşat în postul de poliţie

Bătut şi încătuşat în postul de poliţie

Un bărbat din Mehedinţi a fost bătut de un echipaj al poliţiei care fusese solicitat să intervină la un conflict izbucnit duminică noapte la petrecerea unui botez, în comuna Malovăţ. Pentru că nu a vrut să îşi spună datele personale, oamenii legii i-au pus cătuşele şi după ce l-au băgat cu forţa în postul de poliţie, l-au bătut până l-a luat ambulanţa. Poliţiştii agresivi au acum un dosar penal la Parchetul din Drobeta Turnu Severin.
Constantin Negrescu (foto), din localitatea 23 August, se distra la botezul unei nepoate, lucru care i-a deranjat însă pe câţiva petrecăreţi, care au sunat la 112. Poliţiştii de la Postul de Poliţie Izvorul Bârzii şi-au depăşit însă atribuţiile şi au vrut să-i dea bărbatului o lecţie. Mehedinţeanul acuză doi poliţişti de la Izvorul Bârzii şi un jandarm că, după ce i-au pus cătuşele, i-au rupt hainele şi l-au târât prin noroi.
„Eu eram la botezul unei nepoate şi mă distram, cum se face la petreceri. Nu contest că poate am deranjat pe careva de la masă, dar nu am jignit pe nimeni şi nu am făcut scandal. Cineva a sunat la 112 şi au venit doi poliţişti şi un jandarm ca să mă ia la secţie. E drept că eu nu am vrut să le dau buletinul şi că le-am spus că nu am nimic de declarat şi să mă lase în pace, dar ei au recurs la violenţă, mi-au pus cătuşele şi m-au dus cu forţa la postul din Izvorul Bârzii. Acolo, unul dintre polițişti, pe care îl cunosc, îl cheamă Alin, m-a bătut şi m-a târât pe jos. Mi-a dat în cap, mi-a dat la coaste şi îmi zicea că mă linişteşte el pe mine“, a declarat Constantin Negrescu, victima agresiunilor.
Din secţia de poliţie, victima a ajuns la spital, unde a primit îngrijiri medicale.
„Am primit la Urgenţă un bărbat în vârstă de 44 de ani, care prezenta o contuzie de pavilion auricular şi contuzie palpebrală stângă, pe care ne-a spus că le-a suferit în urma unei agresiuni fizice. Pacientul a fost externat în stare bună“, a declarat Minodora Pădureanu, medic în cadrul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin.
Bărbatul este acum decis să meargă în instanţă ca să-şi apere drepturile, chiar dacă are de plătit o amendă de 1.500 de lei pentru că s-a distrat la botezul nepoatei.
„Pe 29.10.2012, în jurul orei 21.30, ofiţerul de serviciu a fost sesizat prin 112 cu privire la faptul că pe raza localităţii 23 August, comuna Malovăţ, are loc un conflict spontan provocat de o rudă a apelantului. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Izvorul Bârzii, care din verificările efectuate a stabilit că aspectele sesizate se confirmă, conflictul fiind provocat de Constantin N., de 44 de ani, din aceeaşi localitate. Întrucât la vederea poliţiştilor bărbatul a devenit recalcitrant, adresând injurii atât oamenilor legii, cât şi altor persoane prezente la faţa locului, conform procedurii, acesta a fost invitat la secţia de poliţie în vederea identificării şi luării măsurilor legale. Persoana în cauză a refuzat să-i însoţească pe poliţişti, fapt pentru care s-a procedat la imobilizarea acestuia, fiind condus la sediul secţiei de poliţie, unde a fost identificat şi sancţionat conform Legii nr. 61/91 R, cu amendă în cuantum de 1.500 de lei. Întrucât acesta a afirmat că a fost agresat de către unul dintre poliţişti, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a se verifica modul în care au acţionat poliţiştii, precum şi dacă măsurile luate sunt în conformitate cu legea. Totodată, datorită aspectelor sesizate de către persoana în cauză, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, competent în a efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 250 Cod Penal“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Mehedinţi.
Poliţiştii care l-au agresat pe bărbatul de 44 de ani sunt cercetaţi acum pentru purtare abuzivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS