11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisia Europeană premiază cei mai buni economişti

Comisia Europeană premiază cei mai buni economişti

Studenţii şi masteranzii de la specializările economice sau de relaţii internaţionale sunt provocaţi la dezbatere pe teme economice, iniţiate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. De altfel, tinerii sunt invitaţi să participe şi la o competiţie de eseuri, dotată cu premii.

Controlul comunitar al Uniunii Europene asupra bugetelor naţionale, dar şi limitarea posibilităţii de împrumut sunt măsuri binevenite pentru statele membre? Este bine să se plătească datoria Greciei? Cât vor mai fi finanţate statele mai puţin dezvoltate ale Uniunii? Intrarea în zona euro: riscuri şi oportunităţi. Acestea sunt doar câteva dintre întrebările şi temele la care studenţii şi masteranzii Universităţii din Craiova au reflectat luni, în Sala Albastră, la Forumul European, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Întâlnirea a fost moderată de Dan Suciu şi Daniel Apostol, redactor-şef, respectiv director executiv al postului The Money Channel, şi a avut drept scop informarea tinerilor despre temele economice europene aflate în dezbaterea Comisiei Europene, dar şi cum se pot implica în dezvoltarea societăţii.

Finanţare puţină pentru învăţământ

La dezbateri a participat şi rectorul Universităţii din Craiova, care a precizat că este important ca tinerii să-şi spună cuvântul şi să îndrepte programul de guvernare europeană şi în favoarea instituţiilor de învăţământ. „Universitatea nu a avut acces la fonduri europene pentru restaurare, deşi clădirea este de patrimoniu. Nu am putut accesa nici fonduri pentru agricultură, deşi avem staţiune de cercetare cu 2.500 de hectare de teren agricol. Eu cred că acest forum este de interes pentru voi cei tineri, care vă puteţi implica pentru a face mai avantajos programul de guvernare economică a Uniunii Europene“, a precizat prof. univ. dr Dan Claudiu Dănişor.

Depunere de eseuri

Studenţii şi masteranzii îşi pot expune ideile lor despre cum va arăta Uniunea Europeană în 2020, şi implicit România, la concursul de eseuri, care are drept scop fructificarea celor mai bune idei ale tinerilor economişti. Lucrările se pot trimite până în mai 2013. Regulamentul concursului se găseşte şi pe site-ul www.facebook.com/forumeuropean. Juriul va alege cele mai bune 15 eseuri, din rândul cărora vor selecta trei câştigători, care vor primi câte un IPad de ultimă generaţie. În plus, ideile câştigătorilor vor fi expuse public şi chiar dezbătute de liderii europeni de la Bruxelles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS