17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReţinut pentru că vindea whisky contrafăcut

Reţinut pentru că vindea whisky contrafăcut

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au făcut vineri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, şase percheziţii în Craiova, comuna Valea Stanciului, precum și în Bucureşti, fiind vizaţi membrii unei reţele de producere şi comercializare de băuturi alcoolice contrafăcute.
În urma percheziţiilor, poliţiştii doljeni au descoperit într-o locaţie aparţinând lui Niculae Zava, de 45 de ani, din Bucureşti, o fabrică clandestină unde acesta producea şi îmbutelia whisky contrafăcut care, ulterior, era distribuit şi comercializat în mai multe judeţe, inclusiv în judeţul Dolj.
În aceeaşi locaţie au mai fost descoperite 450 de sticle goale de whisky pregătite pentru îmbuteliere, 73 de sticle de whisky îmbuteliate, cantități mari de coloranţi, esenţe şi alte ingrediente folosite la prepararea băuturilor alcoolice contrafăcute.
În acelaşi timp, poliţiştii au descins şi într-o locaţie din Craiova, folosită de Marian Birtu, de 32 de ani, unde au găsit 126 de sticle cu whisky contrafăcut. În timpul percheziţiei, craioveanul a primit printr-un serviciu de curierat alte 75 de sticle pline cu aceeaşi băutură.
În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi „colaborau“ de şase luni, timp în care Birtu a reuşit să vândă în Craiova şi în judeţul Dolj aproximativ 1.500 de sticle de whisky produs de bucureştean.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în baza unor ordonanţe emise de procurori, urmând să fie duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrafacerea și producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat.
La acţiunea de vineri au participat luptători SIR, ofiţeri din cadrul DGIPI, dar şi inspectori din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS