15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoşulescu şi Capotescu, condamnaţi definitiv

Poşulescu şi Capotescu, condamnaţi definitiv

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, pe 23 octombrie, ca Adrian Poşulescu, Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu, şi Decebal-Simion Gănescu, judecaţi pentru comiterea de infracţiuni informatice, să execute câte doi, respectiv trei ani de puşcărie pentru infracţiunile comise.

Cercetările în acest caz au fost începute de procurorii DIICOT în februarie 2011, după ce ofiţerii BCCO Craiova au aflat că dintr-un imobil din zona Liceului CFR se vinde aparatură pentru copierea datelor de pe cărţile de credit. Primele informaţii obţinute de poliţişti îl indicau pe craioveanu Covaci-Junior Poenaru, de 19 ani, care îi găsea fabricantului cumpărători. Ulterior, din interceptările telefoanelor suspectului, oamenii legii au aflat că fabricantul aparaturii este Adrian Poşulescu, care se întâlnea cu eventualii cumpărători în barul Ramses, care îi aparţine, iar alt intermediar este Capotescu. Acesta din urmă este cel care i-a găsit lui Poşulescu un client din Zimnicea, pe Decebal-Simion Gănescu, de 27 de ani. Cei patru au fost reţinuţi pe 19 mai, iar în aceeaşi zi Poşulescu, Capotescu şi Gănescu au fost arestaţi preventiv, procurorii dispunând ca Poenaru să fie cercetat în stare de libertate. După încheierea cercetărilor în acest caz, în iulie 2011, cei patru au fost trimişi în judecată pentru fabricarea ori deţinerea de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică şi acces fără drept la un sistem informatic, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. După patru luni, în noiembrie, instanţa i-a găsit vinovaţi şi condamnat pe inculpaţi. Poşulescu şi Capotescu au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare, Decebal-Simion Gănescu – la trei ani de închisoare cu executare, iar Poenaru a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare.
Nemulţumiţi de sentinţa judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, inculpaţii au făcut recurs, iar, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a dat câştig de cauză. Judecătorii bucureşteni au dispus ca toţi cei patru să execute pedepsele date de Tribunalul Dolj în noiembrie 2011 şi au dedus din pedepse durata cât au stat în arest. În acest fel, Poşulescu şi Gănescu trebuie să mai stea după gratii şase luni, iar Capotescu – un an şi patru luni.
Miercuri, acesta din urmă a fost ridicat de poliţiştii şi dus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie transferat în penitenciar pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS