15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEtnobotaniştii lui Coco, eliberaţi din arest

Etnobotaniştii lui Coco, eliberaţi din arest

Curtea de Apel Craiova a dispus, joi, eliberarea din arest a şapte membri ai unui grup infracţional, acuzaţi că au vândut în Craiova substanţe etnobotanice. În schimb, în cazul a doi dintre inculpaţi – Cosmin Pârvu, zis Coco, fiul lui Caiac, şi Mădălin Curteanu, poreclit Hazard, judecătorii au dispus prelungirea arestării preventive.
Craiovenii Andrei Dincă, de 18 ani, Dragoş Dorobanţu, zis Pif, de 24 de ani, Radu Mîrşan, zis Duki, de 23 de ani, Cristian Dumitru, zis Dinamo, de 22 de ani, Ştefăniţă Marta, zis Oaie, de 20 de ani, Mădălin Curteanu, zis Hazard, de 25 de ani, Cosmin Pârvu, poreclit Coco, de 24 de ani, Ionuţ Cioroianu, de 20 de ani, şi Adrian Caitanovici, zis Mîţu, de 21 de ani, au fost reţinuţi pe 3 iunie, după o acţiune de amploare a ofiţerilor BCCO Craiova şi a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. În după-amiaza aceleiaşi zile, oamenii legii au prins în flagrant cinci dintre membrii reţelei, care tocmai ridicaseră un colet ce conţinea 700 de grame de substanţe etnobotanice pe care le primiseră de la Bucureşti. După prinderea în flagrant, anchetatorii au făcut percheziţii atât la locuinţele celor cinci, cât şi în alte cinci locaţii, fiind găsite şi ridicate în jur de 1.200 de grame de substanţe etnobotanice şi peste 250 de ţigarete conţinând substanţe cu efecte psihoactive. Potrivit procurorilor DIICOT, în ultimii doi ani, membrii grupului au vândut substanţe etnobotanice în Craiova în valoare de sute de mii de euro.
Ulterior, Tribunalul Dolj a emis pe numele celor nouă craioveni mandate de arestare preventivă pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în variantă agravantă. Instanţa a prelungit în mai multe rânduri mandatele emise pe numele inculpaţilor, ultima dată pe 23 octombrie. Cei nouă tineri au făcut recurs, iar joi Curtea de Apel Craiova a dispus ca şapte dintre inculpaţi să fie eliberaţi din arest şi i-au obligat să nu părăsească municipiul Craiova timp de 30 de zile. În cazul lui Pârvu şi Curteanu, judecătorii au hotărât prelungirea mandatelor cu 20 de zile, şi nu cu 30, aşa cum dispuseseră colegii lor de la Tribunalul Dolj.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS