20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sechestraţi“ de primărie

„Sechestraţi“ de primărie

Sute de craioveni din zona centrală a municipiului au rămas cu maşinile „sechestrate“ în curţi pentru că funcţionarilor Primăriei Craiova nu le-a trecut prin cap să le creeze o cale de acces.
De când strada Arieş s-a închis pentru construirea pasajului subteran, locuitorii de pe străzile A.I. Cuza, Olteţ, Panait Moşoiu, C.S. Nicolaescu Plopşor, Romain Rolland, Lipscani şi România Muncitoare aveau o singură posibilitate să ajungă acasă cu maşina – pe strada A.I. Cuza, venind fie de pe strada Unirii, fie dinspre Colegiul Naţional „Carol I“, pe strada Popa Şapcă. Numai că, zilele acestea, circulaţia prin centrul Craiovei este închisă pentru a permite desfăşurarea festivităţilor prilejuite de zilele municipiului. Iar locatarii de pe străzile menţionate, şi să vrea, nu mai au pe unde să iasă cu maşinile. Sau, mai rău, chiar dacă ies, nu mai au pe unde să intre înapoi.

„Cum pot ajunge acasă cu maşina în perioada Zilelor Craiovei?“

Aşa a păţit craioveanul Mihai Pascu. El are locuinţa pe strada România Muncitoare şi a avut pe unde să iasă cu maşina, dar acum nu mai are cum să ajungă acasă cu vehiculul. „Cum pot ajunge acasă cu maşina, în perioada Zilelor Craiovei?“, întreabă Pascu. „Am întrebat acest lucru la Poliţia Rutieră şi am primit un răspuns stupefiant: «Nu ştiu. Lăsaţi-o pe undeva (maşina – n.r.). Noi avizăm închiderea străzilor, dar primăria dispune». Ce fel de primărie, primar este cea care nu este interesată decât de festivism şi nu are nici o treabă cu cetăţenii, de pe urma cărora trăieşte bine? Vrem să avem acces în mod legal la casele noastre, dar factorii de răspundere ridică nepăsători din umeri. Deşi au închis străzile pentru pasaj şi zilele oraşului, de cetăţeni nu le pasă şi nici nu vor să discute cu ei“, a spus Mihai Pascu.
În situaţia lui sunt şi alte zeci sau chiar sute de contribuabili craioveni, din impozitele cărora sunt plătiţi „deştepţii“ din Primăria Craiova care ar fi trebuit să se gândească la o asemenea situaţie. Soluţii aveau: circulaţia în ambele sensuri impusă temporar pe anumite străzi, precum Romul, sau pe o porţiune din strada Fraţii Buzeşti. Ca să le treacă asta prin cap, funcţionarii primăriei trebuiau să gândească! N-au făcut-o, iar oamenilor din zonă le mai rămâne doar varianta încălcării legii, luând-o pe contrasens, pe străzi cu sens unic, şi riscând ca orice maşină care vine din faţă să-i lovească, iar ei să suporte daunele, că doar mergeau pe sens interzis. Or, mai rău, să primească şi o amendă pentru asta.
Am fi vrut să le oferim celor „sechestraţi“ de municipalitate şi un punct de vedere al Primăriei Craiova. N-am reuşit. Cei din fruntea urbei n-au răspuns la telefon, iar reprezentantul lor din cadrul Biroului de Presă al primăriei ne-a închis telefonul în nas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS