22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlângeri penale pentru patronul Pavelescu

Plângeri penale pentru patronul Pavelescu

Mai mulţi craioveni care se consideră înşelaţi de Marius Pavelescu, administratorul unei societăţi comerciale care se ocupă cu anveloparea blocurilor de locuinţe, au depus plângeri la poliţie împotriva acestuia.

GdS a relatat pe larg povestea mai multor persoane din Craiova, care s-au plâns că au fost înşelate de Marius Pavelescu, reprezentantul firmelor SC Gimar Conrep SRL şi SC Gimar Renata Conrep SRL. În toate cazurile, craiovenii au încheiat cu bărbatul contracte pentru termoizolarea apartamentelor, au plătit lucrările în avans, însă au rămas cu banii daţi şi fără izolație, deoarece constructorul a dispărut.
Printre craiovenii care se consideră înşelaţi de Pavelescu se numără Florin Budulan și Ion Chisa din cartierul Calea Bucureşti, Alin Mirea din Valea Roşie, Dinu Nicolae, Ungureanu Constantin şi Adrian Prodileanu din Rovine, Ecaterina Dobre, Cornelia Purcărin şi Tarsiţa Grigorie, locatari ai blocului 15 de pe strada Constantin Lecca din Craiova. Toţi s-au plâns GdS că i-au dat bani lui Pavelescu pentru anveloparea locuinţei, însă acesta ori nu s-a apucat de lucrări, ori a anvelopat câteva apartamente şi a plecat cu banii luaţi drept avans de la ceilalţi proprietari.
Împotriva acestor acuzaţii, Marius Pavelescu a precizat pentru GdS că… proprietarii sunt de vină. Aceştia nu au obţinut autorizaţiile necesare demarării lucrărilor, acesta fiind şi motivul pentru care nu le-a mai început sau terminat pe cele începute.

Cercetat din nou pentru înşelăciune

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, administratorul Pavelescu nu este la prima ispravă de acest fel. Acesta a fost cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în baza plângerilor depuse de patru craioveni care au reclamat că nu a executat lucrările din contract, deşi le luase banii. În luna aprilie, procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) în acest dosar, considerând că sesizările păgubiţilor nu fac obiectul legii penale ori fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. De fapt, procurorii au constatat că Pavelescu nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, fiind vorba de un litigiu civil în acest caz, păgubiţii fiind îndrumaţi către instanţele civile pentru a-şi recupera banii de la constructor. Anchetatorii nu au putut stabili dacă încă de la început Pavelescu a vrut să-i înşele pe locatari, acesta motivând că chiar a încercat să execute lucrările, însă nu a reuşit din diverse motive. Ba locatarii nu aveau autorizaţii, ba Inspecţia în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Craiova i-a interzis continuarea lucrărilor.
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au mai precizat că, în ultimul timp, alţi şapte craioveni au depus plângeri împotriva lui Pavelescu pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, acest dosar penal fiind în lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS