22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFord a renovat locul de joacă de la Spitalul „Filantropia“

Ford a renovat locul de joacă de la Spitalul „Filantropia“

O întâmplare neplăcută a născut un proiect minunat, care s-a finalizat cu bine. Este vorba despre un loc de joacă din Craiova, din curtea Secţiei de Pediatrie a Spitalului „Filantropia“, a cărui înfăţişare a fost transformată radical de o echipă de angajaţi de la Ford. Costurile proiectului s-au ridicat la aproximativ 25.000 de dolari, banii fiind donaţi de angajaţii Ford România, precum şi de furnizorii care lucrează în cadrul fabricii. O parte din această sumă vine din partea echipei din Germania, care a organizat un concert caritabil, unde s-au colectat aproape 2.400 de dolari.
Un loc năpădit de buruieni pe care zăcea dezmembrat şi ruginit mobilier de joacă s-a transformat într-un modern loc de joacă destinat copiilor aflaţi în suferinţă care trec prin respectiva unitate spitalicească. Cea care a remarcat acest loc lăsat în paragină a fost chiar o angajată a Ford. „Cu ceva timp în urmă am avut o experiență mai puţin plăcută, am ajuns cu copilul meu în acest spital. Am văzut acest loc de joacă şi mi-a atras atenţia. Deşi scopul lui ar fi fost să îndulcească suferinţa micuţilor care ajung aici, lucrul acesta nu se întâmpla pentru că era complet distrus. Le-am propus colegilor mei să susţinem acest proiect şi să restaurăm acest loc de joacă, iar ei au împărtăşit ideea mea. Astăzi am ajuns să inaugurăm acest loc de joacă sub o nouă înfăţişare. Sperăm să aducem un zâmbet pe chipul tuturor copiilor care trec prin acest spital, dar şi pe chipul părinţilor lor“, a precizat Nadia Reischel, Manager Analiză Financiară la Ford România.

Un proiect pentru comunitate

Prin urmare, începând de ieri, Clinica de Pediatrie „Filantropia“ are un nou loc de joacă, destinat sutelor de copii care trec anual pe aici. Locaţia a fost regândită după un proiect modern, fiind împărţită într-o zonă de odihnă, cu bănci şi foişor, destinată părinţilor, şi un loc de joacă, pentru cei mici, cu tobogan, leagăne, carusel, balansoare. A fost o muncă rodnică susţinută de angajaţii Ford. „Când mi-a spus Nadia, am venit singur să mă conving. Şi am fost convins că este locul perfect pentru transpunerea în realitate a proiectelor pe care noi le iniţiem şi susţinem pentru comunitate. Peste tot în lume Ford vine în sprijinul comunităţii. A fost un proiect de echipă, aproximativ 90 de angajaţi au participat la punerea lui în practică. Facem parte din comunitatea din Craiova, iar proiecte ca acestea ne oferă ocazia de a utiliza abilităţile angajaţilor pentru binele comunităţii“, a spus Ian Pearson, managerul Secţiei de Producţie Motoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS