16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn poliţist comunitar şi un militar, reţinuţi pentru şantaj

Un poliţist comunitar şi un militar, reţinuţi pentru şantaj

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus luni seară reţinerea pentru 24 de ore a unui poliţist din cadrul Poliţiei Locale şi a unui caporal dintr-o unitate militară din Bănie, ambii fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de şantaj

Poliţistul local Adrian Bălăşoiu şi caporalul Irinel Dionisie au fost prinşi în urma unui flagrant organizat de procurori luni după-amiază, în parcarea hypermarketului real,- din Craiova, în timp ce primeau o sumă de bani de la un bărbat care se plânsese că este şantajat de cei doi.
Anchetatorii au stabilit că, la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, inculpaţii „au ameninţat cu privire la vătămarea integrităţii fizice a părţii vătămate, administrator al unei societăţi comerciale“. Marius Pavelescu s-a plâns procurorilor că Bălăşoiu şi Dionisie l-au ameninţat că îl taie sau îi dau foc dacă nu le dă o sumă de bani „în contul unei datorii“, după cum au mai precizat procurorii craioveni.
Cei doi bărbaţi au ajuns la ameninţări după ce denunţătorul ar fi încălcat o înţelegere. Acesta trebuia să emită prin firma sa o factură pentru o lucrare executată de o cunoştinţă a inculpaţilor. A primit banii, aproximativ 7.000 de lei, din care trebuia să oprească TVA-ul şi un comision de 500 de lei, însă nu a mai emis factura şi nici nu i-a mai dat cunoştinţei lui Bălăşoiu şi Dionisie cei aproximativ 5.000 de lei, aşa cum se înţeleseseră. În schimb, i-a înregistrat pe inculpaţi când îl ameninţau şi i-a reclamat la Parchet.
Adrian Bălăşoiu şi Irinel Dionisie au fost reţinuţi luni, pentru 24 de ore, iar ieri după-amiază, după aproape o zi petrecută în arest, au fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Până aseară, judecătorii nu luaseră o decizie în privinţa celor doi bărbaţi.
Marius Pavelescu, despre care GdS relata pe 11 octombrie că ar fi luat banii unui locatar al blocului 164 G pentru a-i izola termic apartamentul şi nu i-a mai făcut lucrarea, a precizat ieri că nu comentează acest caz.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS