20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedic ortoped, reţinut pentru mită

Medic ortoped, reţinut pentru mită

Medicul specialist ortoped Dan-Nelu Anuşca, angajat al Spitalului de Urgenţă Craiova şi conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie, a fost reţinut de procurori ieri, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită pentru a face o operaţie

Dan-Nelu Anuşca, medic ortoped la Clinica de ortopedie şi traumatologie a Spitalului de Urgenţă Craiova, dar şi conferenţiar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie, a fost prins în flagrant ieri, chiar în unitatea medicală, în timp ce primea 1.200 de lei, şpagă de la sora unei paciente.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, o pacientă şi sora ei s-au plâns luni ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj că medicul Anuşca le-a cerut 2.000 de lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale de specialitate. Pentru că pacienta i-a dat doctorului numai 800 de lei, acesta a precizat că suma este mică şi nu acoperă intervenţia chirurgicală. Împreună cu sora ei, femeia care avea nevoie de operaţie a hotărât să-l denunţe pe medic. Ieri, în baza denunţului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii Anticorupţie şi cei de la SRI Dolj au organizat un flagrant. Sora pacientei a primit de la procurori suma de 1.200 de lei, bani care fuseseră marcaţi cu inscripţia „MITĂ“, şi s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-a dat medicului Anuşca diferenţa de bani pentru operaţia surorii. Imediat după ce femeia a ieşit din cabinet a intrat echipa operativă, care a făcut constatarea în flagrant a infracţiunii de luare de mită. După flagrant, medicul ortoped a fost ridicat şi dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a fi audiat de procurorul de caz. Ieri după-amiază, anchetatorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a medicului Dan-Nelu Anuşca, după care acesta a fost dus în arestul IPJ Dolj. Anuşca este acuzat de comiterea a două infracţiuni de luare de mită, iar astăzi va fi prezentat judecătorilor de la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Nici managerul Spitalului de Urgenţă Craiova, Florin Petrescu, şi nici Dan Tarniţă, directorul medical al unităţii sanitare, nu au răspuns ieri la telefoane pentru un punct de vedere oficial cu privire la reţinerea medicului Anuşca.

Activitate ştiinţifică şi prestigiu

Potrivit CV-ului conferenţiarului universitar Dan-Nelu Anuşca, acesta este membru al Societăţii Române de Ortopedie-Traumatologie, al Societăţii Internaţionale de Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie, al Asociaţiei Ortopezilor de Limbă Franceză, dar şi membru al Societăţii Franceze de Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie.
Medicul Anuşca a obţinut cinci granturi naţionale prin competiţie, are patru cărţi sau capitole publicate la edituri naţionale şi un brevet sau patent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS