13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa câştigă timp în lupta cu prefectul

Olguţa câştigă timp în lupta cu prefectul

Olguţa Vasilescu a câştigat prima rundă din bătălia cu prefectul de Dolj, Elena Costea, în scandalul demolării chioşcurilor din Craiova. După ce i-a trimis prefectului, miercuri seară, corpul de control al MAI pe cap, Olguţa a obţinut din partea instanţei un termen foarte rapid de începere a procesului în care se luptă cu prefectura.
Corpul de control al MAI şi-a încheiat ieri vizita la Prefectura Dolj. Sosiţi miercuri  în Bănie, controlorii trimişi de minister nu au prins-o la birou pe Elena Costea, care plecase la Bucureşti să discute cu ministrul delegat al administraţiei, Radu Stroe, pe marginea subiectului demolărilor. Ieri însă, corpul de control şi prefectul au stat mai multe ore la aceeaşi masă, fără ca rezultatul discuţiilor să fie făcut public.

Azi începe războiul

Întregul scandal a pornit de la acţiunea în instanţă a Prefecturii Dolj, care susţine că dispoziţiile de primar de demolare a chioşcurilor fără autorizaţie, emise de Olguţa Vasilescu, nu respectă legea. Pe 8 octombrie, prefectura a depus cererea de anulare la Tribunalul Dolj, iar instanţa a dat un termen de începere a procesului pe 18 ianuarie 2013. Pentru că timpul este preţios, primăria a solicitat instanţei să devanseze termenul şi a reuşit. Astfel că procesul pe fond începe astăzi. Până la o decizie finală, efectele dispoziţiilor Olguţei au fost suspendate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS