22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi cu droguri în roata de rezervă

Prinşi cu droguri în roata de rezervă

Politiştii de frontieră din Calafat au descoperit duminică, cu ajutorul unui câine de serviciu, aproape opt kilograme de canabis ascuns în autoturismul unui cetăţean polonez care venea din Grecia şi se îndrepta către Polonia.
Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au precizat că, duminică, în jurul prânzului, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui Peugeot, Edward Jankoviak, un cetăţean polonez de 33 de ani, care era însoţit de o tânără poloneză de 22 de ani, Natalia Wosinek. Cei doi veneau din Grecia, destinaţia finală fiind Polonia. Poliţiştii de frontieră au hotărât să facă un control de rutină autoturismului folosind câinele de serviciu, care a semnalat existenţa unor substanţe stupefiante. Ulterior, oamenii legii au chemat vameşii şi au efectuat un control amănunţit al maşinii cu care se deplasau cei doi polonezi, descoperind ascunse sub scaunele din faţă şi în roata de rezervă 20 de colete învelite în folie de plastic. În urma testelor preliminare s-a stabilit că cele 20 de colete, cu greutatea totală de 7,72 kg, conţineau canabis.
Poliţiştii de frontieră au mai precizat că Peugeotul polonezilor a fost dus la sediul STPF Dolj, iar, după ce au întocmit actele de cercetare penală pentru introducere sau scoatere din ţară de droguri de risc, au predat cazul procurorilor DIICOT din Craiova.
Aceasta este a doua captură de droguri făcută în acest an de poliţiştii din frontieră din Calafat. Pe 28 aprilie,
într-un tir condus de un cetăţean bulgar, poliţiştii au descoperit 141,15 kg de canabis, cu o valoare de aproximativ 800.000 de euro. Cazul a fost preluat tot de procurorii DIICOT, ulterior cetăţeanul bulgar fiind trimis în judecată şi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS