17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj se implică în păstrarea locurilor de muncă la Hidroelectrica

CJ Gorj se implică în păstrarea locurilor de muncă la Hidroelectrica

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a purtat recent discuţii cu şefii Hidroelectrica, în vederea menţinerii locurilor de muncă în judeţ şi opririi anunţatului program de disponibilizări de personal. Reprezentanţi ai Hidroelectrica pe de o parte, precum şi şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, pe de altă parte, au stabilit ca în vederea păstrării a peste 500 de locuri de muncă să fie reluate lucrările la cele două centrale hidroelectrice de pe râul Jiu, construite în punctele Bumbeşti Jiu şi Livezeni. Din cauza situaţiei economice dificile în care se află, Hidroelectrica a oprit finanţarea mai multor investiţii, între care şi pentru cele două microhidrocentrale cu aducţiune subterană. Şantierul a fost inaugurat în 2004, însă lucrările nu au mai fost finalizate.

Vor să finalizeze investiţia

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, în urma întâlnirii dintre autorităţile judeţene şi administratorul şi şefii Hidroelectrica s-a convenit că soluţia cea mai bună este ca lucrările să nu intre în conservare, ci se fie reluate. Peste 500 de muncitori nu vor mai fi trimişi în şomaj tehnic, ci vor avea în continuare de lucru: „Am ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie este să fie reluate acele microhidrocentrale de la Dumitra şi Livezeni, iar oamenii vor avea locuri de muncă în continuare şi nu vor mai fi trimişi în şomaj, aşa cum se anunţase iniţial pentru această toamnă. Este vorba de 500 – 600 de locuri de muncă. Sunt două investiţii care ar costa mai mult dacă ar intra în conservare decât dacă vor fi finalizate şi introduse în circuit pentru a produce energie electrică. La întâlnire a fost prezent şi constructorul Romelectro. Pe 31 octombrie va avea loc şedinţa AGA de la Hidroelectrica şi va fi o analiză legată de stadiul lucrărilor, întârzieri, pierderi. Sunt convins că lucrările vor fi reluate cât mai repede, astfel încât, până la sfârşitul anului 2013, investiţia să fie finalizată. Locurile de muncă vor fi asigurate prin continuarea lucrărilor“, a precizat şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Şedinţă de lucru
la Rânca

Tot preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că, după întâlnirea cu şefii Hidroelectrica, o altă prioritate a instituţiei este pregătirea drumurilor judeţene pentru perioada de iarnă. Direcţia de Drumuri Judeţene a achiziţionat deja 8.000 de metri cubi de nisip şi urmează să fie achiziţionată şi cantitatea necesară de sare: „Verificăm în permanenţă care este stadiul pregătirilor pentru perioada de iarnă, în ceea ce priveşte drumurile judeţene. Două dintre acestea vor fi închise. Este vorba de două trasee care fac legătura cu Hunedoara, în zona montană. În această săptămână, vom stabili exact ce măsuri concrete vom lua pentru a fi pregătiţi pentru sezonul rece şi pentru a implementa programul privind deszăpezirea pe timp de iarnă. Vom avea tot în această săptămână o întâlnire cu toţi factorii de răspundere la Rânca pentru a discuta pe marginea pregătirilor infrastructurii pentru sezonul rece. La Rânca, ştim bine, iarna vine mai repede şi aici trebuie să începem mai devreme“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS