22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa vrea bătaie la Polivalentă

Olguţa vrea bătaie la Polivalentă

Sala Polivalentă din Craiova va fi inaugurată pe 10 noiembrie cu o gală de K-1, ideea aparţinându-i primarului Olguţa Vasilescu, o împătimită a sporturilor de contact

Sala Polivalentă din Craiova este aproape gata şi va fi inaugurată luna viitoare, pe 10 noiembrie, adică exact în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile generale din 9 decembrie. Anunţul a fost făcut vineri, de primarul municipiului, Lia Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Craiova.

Generatorul şi mobilierul, plătite de CNI

„Vom inaugura Sala Polivalentă – aşa cum am promis în campania electorală cu Superkombatul de K-1. Am văzut că avem un public format deja pentru acest sport şi sunt convinsă că, măcar din punct de vedere al imaginii, vom da lovitura cu această deschidere a Sălii Polivalente. Va fi cel mai mare eveniment sportiv al anului în România, ca şi mediatizare internaţională. Această gală se va transmite pe cinci continente, în 90 de ţări. În plus, înainte de transmisiunile în direct, vom avea un videoclip de prezentare a oraşului Craiova, de 30 de secunde, care se filmează deja în această perioadă şi va fi văzut de zeci de milioane de telespectatori din întreaga lume – cea mai bună promovare pe care putem s-o avem pentru oraşul nostru“, a declarat Olguţa Vasilescu, o împătimită a sporturilor de contact, ea însăşi practicantă de karate.
Primăriţa a menţionat că s-au rezolvat toate divergenţele cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), care împiedicau inaugurarea sălii.
„Nu am vrut să promovăm acest eveniment până când nu am fost absolut convinşi că Sala Polivalentă poate fi deschisă. Luni am avut o discuţie cu directorul Companiei Naţionale de Investiţii. Era o divergenţă între Primăria Craiovei şi CNI vizavi de generatorul care trebuia cumpărat şi de mobilier. Acest lucru a fost rezolvat, în sensul că CNI va fi cel care va plăti aceste dotări. Era şi normal să fie aşa, pentru că ei trebuie să ne dea sala «la cheie», chiar dacă greşeala aparţine funcţionarilor primăriei, care au uitat la un moment dat să treacă pe o listă de investiţii aceste lucruri, dar am rezolvat situaţia“, a spus Olguţa Vasilescu.

Participanţi de top

Intitulată „Superkombat Final Elimination“, gala de la Craiova va avea o listă de participanţi cu luptători de top, precum Cătălin Moroșanu, Freddy Kemayo, Raul Cătinaș și Alexey Ignashov. Președintele Superkombat, Eduard Irimia, a precizat că va face o selecție și de la K-1 Final 16 de la Tokyo de pe 14 octombrie pentru ca cei mai buni să poată urca în ring, în noua Sală Polivalentă craioveană. „Va fi o gală impresionantă, chiar și peste K-1 World Grand Prix București! Avem toate condițiile, începând de la o sală ultramodernă și până la luptători de cel mai înalt nivel“, a precizat Irimia, în cadrul conferinței de presă pe care a susţinut-o vineri, împreună cu primarul municipiului.
În gala de pe 10 noiembrie sunt anunțate opt meciuri la categoria supergrea, iar primele nume au fost deja dezvăluite, fight-cardul complet urmând să fie anunțat săptămâna viitoare la Tokyo, într-o conferință de presă, la o zi după K-1 Final 16.
„La Craiova vor fi patru meciuri de calificare în marea finală Superkombat de pe 22 decembrie, iar alte patru vor avea statut de super-fight. Moroșanu, Ignashov, Kemayo, Adegbuyi, Daniel Sam și Ismael Londt sunt printre cei care vor lupta la Craiova pe 10 noiembrie“, a spus Irimia.

Cel mai înalt luptător din lume, în ring la Craiova

Oficialul Superkombat le-a pregătit și o surpriză craiovenilor, care vor avea un reprezentant în ringul de la Sala Polivalentă. „La K-1 Los Angeles, acum o lună, l-am descoperit pe Radu Spinghel, un sportiv născut la Craiova, dar stabilit în SUA de foarte mult timp. Este campionul Americii la kick-boxing și cel mai înalt luptător de K-1 din lume aflat în activitate. La cei 2,14 metri ai săi îl depășește pe Semmy Schilt. El este fiul unui fost jucător al Universităţii Craiova din anii ’50, Gheorghe Spinghel“, a dezvăluit Irimia.
Statura gigantică a luptătorului originar din Oltenia l-a ajutat să ajungă și în atenția regizorilor de la Hollywood. Pe lângă un palmares impresionant de sportiv amator, Spinghel a jucat și în filme precum „The Narrows“, „Wrestlemaniac“, „The Pink Panther“ și „25th Hour“, alături de actori celebri precum Steve Martin și Edward Norton“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS