22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Grigore Antipa“, „Muzeul Tuturor“

„Grigore Antipa“, „Muzeul Tuturor“

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ a demarat proiectul „Muzeul Tuturor“, prin care îşi propune să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi la patrimoniul cultural al instituţiei, informează Agerpres.
Acest lucru se va face prin 20 de basoreliefuri ce prezintă dioramele din expoziţia permanentă, cu explicaţii Braille, covoare tactile pentru deplasarea în siguranţă a nevăzătorilor şi, de asemenea, doi muzeografi ce vor fi instruiţi în limbajul mimico-gestual pentru ghidarea persoanelor cu deficienţe de auz.
În cadrul muzeului a fost deschisă şi o expoziţie temporară intitulată „În întuneric“, prevăzută cu explicaţii audio, dedicată persoanelor Vor fi realizate şi o serie de ateliere. Printre acestea se numără cel de artă plastică inspirat din istoria naturală, pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, sau realizarea de audiţii de sunete din natură pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.
Proiectul „Muzeul Tuturor“ este primul de acest tip şi de această amploare dedicat persoanelor cu dizabilităţi. Muzeul „Grigore Antipa“ a devenit prima instituţie de profil din România care a fost dotată cu sisteme specifice facilitării accesului acestui gen de public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS