19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFlash mob pentru toleranţă

Flash mob pentru toleranţă

Tineri din România, Norvegia şi Italia s-au strâns vineri după-amiază pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, pentru a arăta că sunt toleranţi şi că le pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lor

În cadrul proiectului de educaţie nonformală TolerActive, finanţat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acţiune – Acţiunea 1 – Tineri pentru Europa, Sub-Acţiunea 1.1 – Schimburi de tineri“, coordonat şi finanţat de organizaţia Adina Stiftelsen Norvegia şi găzduit de România, prin Fundaţia Adina Stiftelsen Craiova, 48 de tineri din cele trei ţări participante învaţă, în perioada 2-9 octombrie, cum să trăiască sănătos şi cum să fie toleranţi.
Inclusă în acest proiect a fost şi manifestarea organizată vineri pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, între orele 14.00 şi 18.00. Luminiţa Dincă, directorul pe ţară al Fundaţiei Adina Stiftelsen, și alţi cinci lideri (câte doi din fiecare ţară) au fost alături de tinerii care au pregătit un zumba flash mob, dar şi un joc de orientare. Prin acestea, şi multe altele, organizatorii, dar şi tinerii au dorit şi doresc să promoveze un stil de viaţă sănătos, dar şi nondiscriminarea sau toleranţa. „Tinerii din România sunt tineri cu oportunităţi reduse“, a afirmat Luminiţa Dincă.
Activităţile tinerilor nu se opresc aici. Ei se vor deplasa duminică, la ora 14.00, la Şcoala cu clasele I-VIII din Goieşti, pentru a repeta aceleaşi activităţi şi acolo, adăugând fotbalul, badmintonul şi cursele de ştafetă. De menţionat că Programul After School Goieşti este inclus în una dintre cele trei structuri (cea educaţională) a fundaţiei.  
Fundaţia Adina Stiftelsen din România a fost înfiinţată la Craiova în anul 2004, la iniţiativa membrilor fundaţiei umanitare norvegiene cu acelaşi nume. Misiunea acesteia este de a sprijini copiii şi tinerii aflaţi în dificultate, ajutându-i să-şi dezvolte capacităţile şi competenţele pentru a duce o viaţă decentă şi autonomă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS