22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDesfigurată cu toporul

Desfigurată cu toporul

O femeie de 69 de ani, din comuna Stroeşti, judeţul Vâlcea, a fost transportată în comă, cu capul zdrobit, la Spitalul de Urgenţă Craiova şi internată în Secţia de Terapie Intensivă, miercuri seară, după ce ar fi fost lovită cu un topor.
Maria Canale a fost găsită de rude miercuri seară zăcând într-o baltă de sânge, într-o gospodărie pe care o are în localitatea Zătreni.
„A trebuit să-i scoatem toată fruntea. Au fost vreo şase – şapte fragmente de os mai mari şi câteva zeci mai mici, pe care le-am scos cu penseta. Am mai văzut fracturi, dar un craniu zdrobit cu atâta sălbăticie nu mi-a fost dat să văd. A pierdut ochiul drept şi este posibil să-l piardă şi pe cel stâng, însă, spre surprinderea tuturor, acum este bine“, a explicat medicul neurochirurg Alexandru Cameniţă. Anchetatorii vâlceni au stabilit că, miercuri, doi minori, unul de 14 şi altul de 16 ani, au intrat în gospodăria femeii pentru a fura diverse bunuri. Maria Canale i-a surprins însă la furat, iar cei doi au lovit-o cu pumnii şi cu picioarele. La un moment dat, bătrâna a pus mâna pe un topor, însă unul dintre minori i l-a smuls din mână şi a lovit-o cu el de câteva ori în cap.
Minorul de 14 ani a fost reţinut, urmând să fie prezentat în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor deosebit de grav şi tentativă de tâlhărie. În ceea ce îl priveşte pe minorul de 16 ani, procurorii vâlceni au explicat că, potrivit unor documente medicale, nu are discernământ şi nu răspunde penal, cel mai probabil acesta urmând să fie internat într‑un centru medical de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS