5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfirmieră judecată pentru trafic de influenţă

Infirmieră judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcției Naționale An­tico­rupție (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a Elenei Aurel, infirmieră la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja“ din Craiova, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
Procurorii au început cercetările în acest dosar după ce două persoane au reclamat că, între 2010 şi 2012, infirmiera Elena Aurel le-a cerut în total 10.500 de euro și 1.800 de lei, bani care ar fi trebuit să ajungă la anumiţi ofițeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN). În schimbul banilor, cele două persoane urma să fie angajate în cadrul armatei și, ulterior, transferate în garnizoana pe care o doreau.
În baza denunţurilor, pe 25 aprilie, anul acesta, infirmiera Elena Aurel a fost prinsă în flagrant după ce a primit de la un denunţător 2.000 de euro şi 1.000 de lei, bani care fuseseră marcaţi de poliţişti.
După organizarea flagrantului, anchetatorii au stabilit că, de fapt, inculpata Elena Aurel a cerut de la 15 persoane suma totală de 38.600 de euro şi 34.800 de lei, din care a primit efectiv „doar“ 33.100 de euro şi 34.800 de lei. În toate cazurile, femeia a susţinut că va da banii unor ofiţeri superiori din cadrul MApN, care trebuia să aranjeze angajările.
Pe 26 aprilie, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatei pentru 29 de zile, măsură care a fost prelungită ulterior cu 30 de zile. Vineri, procurorii DNA au trimis-o pe inculpată în judecată şi au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil al acesteia. Dosarul va fi judecat de către judecătorii Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS