10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞmecherii imobiliarelor, trimişi în judecată

Şmecherii imobiliarelor, trimişi în judecată

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au dispus trimiterea în judecată a soţilor Diculescu şi a cântăreţului de muzică populară Nelu Anca, acuzaţi că au înşelat mai multe persoane cu ocazia construirii unui cartier de case în comuna doljeană Malu Mare

Costinel Silviu Diculescu, soţia sa, Lia Roxana, dar şi Nelu Anca, cântăreţul de muzică populară cunoscut ca Nelu de la Craiova, sunt acuzaţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova de constituirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Anchetatorii au menţionat în rechizitoriul întocmit în acest caz că, în perioada 2007 – 2011, Diculescu, împreună cu soţia sa, cu Nelu Anca şi soţia acestuia, Mariana Anca, având calitatea de învinuită în dosar, alături de Ionel Grigore, au constituit un grup infracţional cu scopul comiterii infracţiunii de înşelăciune. Astfel, în calitatea sa de reprezentant al agenţiei Patria Imobiliare din Craiova, agenţie administrată de soţia sa, Costinel Diculescu a întocmit mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu mai multe persoane, cărora le-a promis construcţia unor case în comuna Malu Mare şi vânzarea imobilelor şi terenurilor prin intermediul agenţiei Patria Imobiliare. După ce a încasat banii, câte 70.000 de euro pentru fiecare casă, Diculescu „a refuzat să încheie contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică“, au precizat procurorii în rechizitoriu.
În plus, cu ajutorul lui Nelu Anca şi al Liei Roxana, dar şi al învinuiţilor Anca Mariana şi Grigore Ionel, Diculescu a reuşit să înstrăineze către terţi o parte din imobilele în care părţile vătămate locuiau de ani buni în unele cazuri, iar pentru altele a contractat noi împrumuturi la diverse unităţi bancare. În aceste condiţii, în prezent, nici dacă ar vrea, Diculescu nu ar mai putea întocmi contractele de vânzare-cumpărare din cauza sarcinilor înscrise la cartea funciară.

Soţia cu firma, cântăreţul cu banii cu camătă

Anchetatorii au mai stabilit că Lia Roxana, administratoare a SC GIE SRL Craiova şi a Patria Imobiliare, a acceptat ca soţul său, care nu avea nici o calitate în cadrul SC GIE SRL, să încheie în numele societăţii comerciale mai multe antecontracte cu părţile vătămate, ea chiar fiind prezentă de cele mai multe ori. Mai mult decât atât, procurorii au mai stabilit că prin intermedierea vânzărilor imobilelor de către Patria Imobiliare, ce aparţine SC GIE SRL Craiova, soţii Diculescu au convins părţile civile că, după plata şi executarea construcţiilor, vor fi întocmite documente autentificate privind transferul dreptului de proprietate al acestora, împreună cu terenul aferent. În plus, aceeaşi SC GIE SRL Craiova a fost implicată în mod direct în construcţia caselor de la Malu Mare, firma furnizând persoanei fizice Costinel Diculescu materialele de construcţii.
În timpul cercetărilor, procurorii au obţinut probe care arată că Nelu Anca i-a dat bani cu dobândă lui Diculescu, susţinând astfel financiar proiectul imobiliar al acestuia. Pentru obţinerea de profit, Anca a acceptat prejudicierea mai multor persoane, prin vânzarea către terţi a caselor în care locuiau. Nelu Anca apare de mai multe ori ca intermediar în vânzările succesive de imobile făcute de Diculescu. Prejudiciul total adus de cei trei inculpaţi a fost estimat de procurori la 900.000 de euro.

Cu ţepele imobiliare la judecată

Luni, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a soţilor Diculescu şi a lui Nelu Anca, precizând că prin activitatea infracţională a acestora „au fost aduse grave prejudicii persoanelor vătămate, care au fost convinse să-şi vândă locuinţele proprietate personală la momentul încheierii antecontractelor de vânzare-cumpărare, în vederea obţinerii sumelor de bani necesare finanţării inculpatului Diculescu în realizarea proiectului imobiliar“.
Tot luni, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea în arest preventiv a lui Costinel Diculescu, care este reținut din 3 noiembrie 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS