22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare cu suspendare pentru şpaga de la Penitenciar

Închisoare cu suspendare pentru şpaga de la Penitenciar

Agenta secretariatului Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă la începutul lunii februarie, şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.
Tribunalul Dolj a condamnat-o luni, la primul termen de judecată, pe Mariana Angela Creţu, agenta de secretariat a Penitenciarului de Minori şi Tineri (PMT) Craiova, trimisă în judecată de procurori după ce s-a stabilit că a primit 3.400 de euro pentru a aranja angajarea unui tânăr în penitenciar. Procurorii doljeni au stabilit că, în toamna anului 2009, un craiovean care a dat examen de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna şi l-a picat a rugat-o pe Mariana Angela Creţu să-l anunţe când va fi un post disponibil la penitenciar. „În acest context, inculpata Mariana Angela Creţu a pretins de la denunţător suma de 5.000 de euro, pentru a interveni în vederea angajării fiului său, ulterior acceptând ca suma plătită să fie de 3.000 de euro“, au consemnat procurorii în rechizitoriu. În noiembrie 2009, bărbatul i-a dat agentei cei 3.000 de euro, în schimbul cărora aceasta a promis că va interveni pe lângă „cunoştinţe“ de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) pentru angajarea fiului său. Ulterior, tânărul care era în căutarea unui loc de muncă i-a mai împumutat 400 de euro Marianei Creţu. După doi ani, în noiembrie 2011, văzând că fiul său nu a obţinut locul de muncă promis şi nici nu mai poate recupera banii daţi, bărbatul s-a plâns ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj.
În faţa anchetatorilor, femeia a recunoscut că a primit banii, însă a explicat că a fost doar un intermediar între o anume „Cristina“ şi M.C., şeful Compartimentului Resurse Umane din cadrul ANP. În urma anchetei s-a stabilit însă că ANP nu are nici un angajat cu acel nume. În plus, numărul de telefon al „Cristinei“, pus la dispoziţia procurorilor de Angela Creţu, fusese conectat abia în februarie 2011 şi era folosit de o persoană din Bucureşti care habar nu avea cine este inculpata. Pe 6 februarie, Angela Creţu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, iar luni a şi fost condamnată.
Angela Creţu a cerut aplicarea Legii micii reforme în justiţie, care prevede reducerea cu o treime a pedepsei atunci când inculpatul îşi recunoaşte faptele, şi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel de procurori şi inculpată.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS