10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampioni la concurs de igienă

Campioni la concurs de igienă

Rezultatele Concursului naţional de mascote „Igiena acasă şi la şcoală“ i-au bucurat pe elevii Şcolii nr. 12 „Decebal“ din Craiova. Mascota lor, intitulată „Domestos Ica“, a obţinut cel mai mare punctaj dintre cele 185 de şcoli participante din zece judeţe ale României. Munca elevilor care au pus umărul la realizarea mascotei va fi răsplătită cu 50 de iPad-uri, iar şcoala va beneficia de produse de curăţenie pentru un an. „Misiunea a fost dificilă, întrucât trebuia să pui în practică, să materializezi ideea de igienă. Mascota se vrea a fi o picătură de Domestos, umanizată, care se prezintă în versurile imnului ce o  însoțește, potrivit regulamentului de concurs“, a declarat Minodora Farfară, coordonatorul proiectului de la Școala nr.12 „Decebal“.
Concursul de mascote „Igiena acasă şi la şcoală“ a fost organizat în cadrul proiectului educaţional cu acelaşi nume, derulat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi Unilever. În cadrul acestui concurs, elevii din clasele primare au fost nevoiţi să lupte împotriva microbilor prin creativitate şi să realizeze o mascotă reprezentativă pentru igienă, confecţionată din materiale reciclabile. Creaţia elevilor de la Şcoala nr. 12 „Decebal“ din Craiova a primit 4.460 de voturi.

Şcolile clasate pe locurile II şi III

În urma evaluărilor, dar şi prin voturile de pe site-ul concursului www.zeromicrobi.ro, al doilea loc a fost adjudecat de Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina, urmat de Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 din Slobozia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS