7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

S-a autodenunţat

Un bărbat, de 56 de ani, din Drobeta Turnu Severin a denunţat niște infractori la poliţie, dar s-a ales și el cu dosar penal. În urmă cu câteva nopţi, niște tineri au pătruns prin efracţie într-o societate comercială, de unde au sustras mai multe bunuri. Constatând spargerea, proprietarul a sunat la 112 şi a reclamat faptul că, printre bunurile furate, hoţii au luat şi un pistol de autoapărare pe care îl deţinea legal. În urma cercetărilor, oamenii legii au avut surpriza să afle că bărbatul care i-a înştiinţat despre spargere deţinea ilegal o puşcă de tir cu aer comprimat, fără serie, calibrul 4,5 mm, şi un pistol de autoapărare cu gaze lacrimogene, calibrul 8 mm, şi 26 de cartuşe.  
„Ion G., de 56 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, a apelat 112 şi a sesizat faptul că, în noaptea de 23/24.02.2012, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în sediul unei societăţi comerciale din municipiu, de unde au sustras mai multe bunuri, printre care şi un pistol de autoapărare deţinut legal. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă, care a constatat că nu au fost sustrase arme şi muniţii. Din cercetările efectuate s-a stabilit că Ion G. poseda permis de armă în care erau înscrise armele şi muniţia deţinute legal şi, în plus, deținea în mod ilegal o puşcă de tir cu aer comprimat, fără serie, calibrul 4,5 mm, şi un pistol de autoapărare cu gaze iritant lacrimogene, calibrul 8 mm, şi 26 de cartuşe aferente“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Severineanul s-a ales cu dosar penal pentru deţinere fără drept a unor arme neletale din categoria celor supuse autorizării. Armele respective şi muniţia au fost ridicate în vederea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS