5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIncendiu la un hotel din Rânca

Incendiu la un hotel din Rânca

Acoperişul hotelului NT din zona turistică Rânca a fost mistuit ieri de un incendiu puternic. Focul a izbucnit în jurul prânzului la un colţ al acoperişului, în apropierea coşului de evacuare al centralei termice aflate la subsolul imobilului situat la intrare în Rânca. O autospecială de la Novaci a ajuns prima în zonă, după care, la acţiunea de stingere a incendiului, s-au alăturat echipajele de pompieri de pe două autospeciale de la Târgu Jiu şi încă una de la Novaci. Din cauza condiţiilor dificile de intervenţie, flăcările au cuprins şi ultimul etaj, făcând şi mai grea acţiunea pompierilor. La faţa locului a ajuns şi prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, care a supervizat intervenţia echipelor mobilizate la Rânca.
Pompierii au luptat aproape şase ore cu flăcările până au reușit să stingă incendiul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu, a declarat că acoperişul clădirii a fost distrus complet, iar ultimul etaj în proporţie de 70%. La intervenţie a participat şi o ambulanţă SMURD, trimisă preventiv în zonă. Mihai Avramescu a declarat că o echipă de specialişti a început să facă verificări pentru a stabili exact care au fost cauzele izbucnirii incendiului.

Proprietarul spune că hotelul are asigurare

Nicolae Turbatu, proprietarul hotelului NT, a plecat spre Rânca imediat ce a aflat de izbucnirea incendiului. Omul de afaceri a declarat că focul ar fi putut fi provocat de o scânteie provenită de la coşul de evacuare al unei centrale termice aflate la subsolul clădirii. „Cum am auzit că s-a întâmplat, m-am urcat în maşină şi am plecat spre Rânca. S-ar părea că este vorba de o scânteie care a ajuns la o bârnă de lemn şi de acolo a început să ardă. Centralele nu au nimic, pentru că ele sunt la subsolul clădirii. Probabil de la coşul de evacuare a apărut ceva şi de aici a luat foc acoperişul. Vom vedea exact ce s-a întâmplat. Să sperăm că nu o să fie probleme atât de mari. Clădirea este asigurată“, a declarat pentru GdS omul de afaceri Nicolae Turbatu. Hotelul NT este cotat la patru stele şi aici obişnuiau să se cazeze miniştri sau politicieni.

Şase cabane făcute scrum

Acest incendiu readuce în atenţie un alt eveniment petrecut în aceeaşi zonă şi care a lăsat un bucureştean fără şase cabane de lux. Incendiul devastator s-a produs în luna ianuarie a anului 2010, iar pagubele au depăşit un milion de euro. Atunci, şase cabane construite integral din lemn au fost făcute scrum. Numai trei dintre ele aveau însă asigurare, iar proprietarul acestora a declarat că va renunţa la investiţiile în turism la Rânca. Acel incendiu a fost provocat de un scurtcircuit produs la o centrală termică, iar intervenţia pompierilor nu a fost promptă, din cauza a două autospeciale care s-au defectat în timp ce urcau la Rânca. Tot incendiul de ieri scoate din nou în evidenţă necesitatea ca autorităţile judeţene şi locale să grăbească demersurile pentru ca Rânca să beneficieze de un pichet de pompieri, iar o autospecială să se afle în permanenţă în zonă, în ciuda costurilor legate de întreţinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS