5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu WC-uri în consiliul local

Scandal cu WC-uri în consiliul local

Consiliera PDL Ana Gheorghe i-a reproşat primarului Antonie Solomon că are limbaj de puşcăriaş şi că vrea să privatizeze RAT-ul şi Salubritatea

Şedinţa de ieri a legislativului local a fost scena unui scandal ca la uşa cortului, iniţiat de consiliera locală PDL Ana Gheorghe. Supărată că, în şedinţa anterioară, primarul Solomon i-a reproşat că se comportă „ca o femeie de serviciu de la SPIACT“, Ana Gheorghe a luat cuvântul pentru a-şi spune părerea despre proiectul de buget pe 2012, dar a ajuns să afirme altceva.

„Sunt mandatată de craioveni să vă spun că aţi spălat WC-urile în puşcărie“

„Aş vrea să le spun craiovenilor că domnul primar s-a exprimat la Comisia de buget în acest mod: «Nu mă interesează cei 30.000 – 40.000 de locuitori ai Craiovei care folosesc mijloacele de transport în comun». Pentru că, vă spun, dragi craioveni, nu-l interesează pe domnul primar Antonie Solomon RAT-ul, pentru că vrea să-l aducă în faliment şi să-l privatizeze. Asta este dorinţa domnului primar! Şi, domnule primar, cum nu aveţi ochi buni nici pentru Salubritate, şi Salubritatea doriţi să o privatizaţi, că aveţi destui bani ca să o cumpăraţi!“, a rostit consiliera cu un ochi către Solomon şi altul spre camerele de luat vederi ale televiziunilor prezente la şedinţa consiliului local.
Vădit amuzat de aceste acuzaţii, Antonie Solomon i-a replicat, spre distracţia zecilor de oameni din sala mare a Primăriei Craiova: „Iată cine reprezintă PDL-ul în consiliul local! Eu sunt cel care vreau să aduc din nou Salubritatea la RAADPFL, s-o transform înapoi în serviciu, să nu pună mâna alţii pe ea. Iar privatizarea RAT nu mă interesează. Dacă îi interesează pe alţii, s-o facă!“.
Însă, Ana Gheorghe nu s-a lăsat: „Aşteptam din partea domnului primar să vină şi să-şi ceară scuze pentru atitudinea pe care a avut-o în şedinţa de joia trecută, când m-a făcut că sunt femeie de serviciu la SPIACT şi că spăl WC-urile acolo. Vă amintesc, domnule primar, că într-un stat de drept fiecare profesie trebuie respectată! În primul rând respectăm omul şi după aia profesia! Şi vă amintesc că eu n-am spălat WC-urile niciodată la SPIACT şi sunt mandatată de craioveni să vă spun că dumneavoastră aţi spălat WC-urile în puşcărie, că dumneavoastră aveţi un limbaj de om care a stat în puşcărie. Trebuia să vă rezolvaţi problemele cu justiţia şi după aia să veniţi în primărie, domnule primar! Nu sunteţi demn de acest oraş! Oraşul ăsta trebuie să fie condus de o persoană demnă! Duceţi-vă şi rezolvaţi-vă problema!“.

„Mai bine în puşcărie decât în primărie“

„Vorbeam de comportament… Aţi dat încă o dată dovadă că…“, a vrut primarul Solomon să-i dea replica, dar n-a apucat, pentru că a fost din nou întrerupt de impetuoasa consilieră, care i-a adus noi acuzaţii. De această dată, era vorba despre… agresarea unei femei chiar în Primăria Craiova!
„Aţi bătut, aţi scos-o în pumni din primărie pe doamna de la Asociaţia Cuţu-Cuţu“, a spus Ana Gheorghe.
Păstrându-şi calmul şi umorul, edilul a bătut apropouri cu privire la starea de sănătate mintală a pedelistei, spunându-i: „Vedeţi că avem un parlamentar de la Spitalul nr. 3, care se ocupă de partea asta, de neuropsihiatrie. Mergeţi acolo, doamnă!“.
Profesorul Nicolae Marinescu, consilier local tot din partea PDL, a sărit în apărarea colegei Ana Gheorghe. „Este o jignire inexplicabilă şi nemeritată pentru PDL, al cărui membru dumneavoastră aţi vrut să fiţi, domnule primar, n-a venit nimeni la dumneavoastră acasă să vă invite să fiţi membru! Iar eu, ca membru fondator al acestui partid, mă simt jignit fără motiv“, a spus Marinescu, amintindu-i primarului că „v-aţi reînnoit de curând adeziunea la PDL“.
Asta l-a făcut pe Antonie Solomon să declare: „În ultimul timp, reacţia pe care aţi avut-o – nu neapărat dumneavoastră, personal, ci colegii din PDL – m-a făcut să mă simt mai bine în puşcărie decât în primărie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS