14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, suspendat din funcţie

Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, suspendat din funcţie

Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, Victor Şolea, a fost suspendat ieri din funcţie, în urma unei decizii semnate de primarul localităţii gorjene. Potrivit primarului din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, secretarul primăriei, în prezent arestat preventiv pentru luare de mită, va fi suspendat până când instanţa se va pronunţa în legătură cu situaţia funcţionarului public. „Secretarul trebuia să fie suspendat din funcţie pe perioada arestului preventiv. Toate atribuţiile sale vor fi preluate de un salariat al primăriei care are studii de specialitate. Aceasta este situaţia în prezent şi acţionăm în conformitate cu prevederile legale. În legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia secretarului Primăriei Bumbeşti Jiu se vor pronunţa numai instanţele de judecată“, a declarat edilul Constantin Bobaru.

A luat 3.000 de lei mită

Victor Şolea, secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, cel care era plătit să vegheze asupra legalităţii actelor în instituţie, a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 3.000 de lei. În schimbul banilor, secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu urma să ajute o persoană din localitatea Curtişoara, pentru ca aceasta să intre în posesia unei suprafeţe de pădure, respectiv a procesului-verbal de punere în posesie. Mita a fost dată chiar în biroul din primărie al secretarului Victor Şolea, acesta fiind prins de poliţie cu plicul cu bani pe masă. Pe bancnote fusese scris „Mită“ de către poliţişti şi data zile în care a fost organizat flagrantul. Funcţionarul nu recunoaşte că a primit mită pentru a urgenta eliberarea actelor de proprietate. Magistraţii gorjeni au dispus arestarea angajatului Primăriei Bumbeşti Jiu, în baza unui mandat de arestare preventivă emis pe 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...

Au recunoscut că au depus documente false la APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA.

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare...

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare de la evaluarea naţională

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...