17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest la Primăria Şimian

Protest la Primăria Şimian

Scandal ieri-dimineaţă la Primăria Şimian din judeţul Mehedinţi. Aproape 100 de persoane nemulţumite că nu mai încasează ajutorul social, dar şi că au primit mai puţine pachete cu alimente de la Uniunea Europeană au protestat în faţa primăriei. Oamenii au intrat în primărie şi au fost la un pas să îl ia la bătaie pe primar. Asistaţii social spun că în luna noiembrie au primit mai puţini bani decât ar trebui, pentru că aşa ar fi decis primarul, iar edilul Ion Ghinescu nu le-a dat toate alimentele provenite din ajutoarele de la UE. Bărbatul care în urmă cu trei zile i-a trimis prefectului o scrisoare prin care a cerut să fie eutanasiat a pus benzină pe el şi a ameninţat de mai multe ori că îşi dă foc. Pentru a calma spiritele, au intervenit mai multe echipaje de poliţie, care l-au convins pe bărbat să se liniştească.

Oamenii îl acuză pe primar

Acuzele oamenilor sunt susţinute şi de o angajată a primăriei, care spune că seara trecută (luni seară – n.r.) după încheierea programului a fost contactată telefonic de primar şi acesta i-a cerut ca ieri, înainte de împărţirea alimentelor, să oprească 500 de kilograme de făină, pentru că i-ar trebui primarului.
„Aseară (luni seară – n.r.), pe la 16.30, m-a sunat domnul primar şi mi-a spus că trebuie să opresc 500 de kilograme de făină din ajutoare, că îi trebuie lui. Alimentele se află în clădirea dispensarului primăriei şi mi-a spus că ori mă întorc să pun deoparte făina, ori de dimineaţă înainte să vină oamenii să le împărţim, dar nu mi-a spus ce vrea să facă cu ea“, a spus femeia.
Edilul spune că alimentele primite de la UE ar fi fost mai puţine decât numărul celor care trebuie să primească şi de aceea a recurs la acest gest.
„Tabelele cu numele celor care trebuie să primească ajutoare de la UE nu coincid cu cantităţile de alimente pe care le-am primit, adică sunt mai multe persoane decât cantităţile de alimente şi de aceea am decis să le dăm mai puţin, ca să primească toţi. Dar se pare că oamenii nu au înţeles şi au făcut scandal“, a declarat Ion Ghinescu, primar comuna Şimian.
La faţa locului a ajuns şi prefectul de Mehedinţi, Ion Mîţu, pentru a afla motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie şi de ce oamenii sunt revoltaţi pe primar. Prefectul a sigiliat uşile primăriei şi a cerut ca o echipă de la Prefectură şi Garda Financiară să verifice care sunt neregulile şi unde au ajuns cantităţile de alimente de la UE.
„Este a doua reclamaţie pe care o primesc în ultima săptămână cu privire la domnul primar din Şimian şi de aceea personal m-am deplasat la faţa locului, însă împreună cu corpul meu de control, dar şi cu cei de la Garda Financiară pentru a clarifica lucrurile. Vor fi verificate alimentele şi toate neregulile din primărie trebuie să iasă la iveală. Dacă domnul primar a făcut vreo ilegalitate, personal mă voi ocupa să se respecte legea“, a declarat Ion Mîţu, prefect Mehedinţi.
Este al doilea caz înregistrat în judeţul Mehedinţi în care primarii sunt acuzaţi de oameni că fură din alimentele de la UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS