10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Mami, de ce nu vrea Dumnezeu să fiu ca şi ceilalţi copii?“

„Mami, de ce nu vrea Dumnezeu să fiu ca şi ceilalţi copii?“

Ana Maria Busuioc este grav bolnavă, având o tumoră pe creier, singura ei speranţă fiind Dumnezeu, de la care aşteaptă o minune. Ana este un copil care vrea doar să trăiască.

În urmă cu trei ani, medicii au diagnosticat-o pe Ana Maria, o fetiță de opt ani, cu tumoră craniană malignă, care a evoluat şi a ajuns la metastază.
Specialiştii nu au ştiut să îi spună Mariei Drăgoi, mama fetei, cauza din care a apărut tumora. Copila a fost internată mai multe luni, a făcut tratament cu citostatice, a îndurat durerile fără să se plângă, şi-a pierdut părul, a câştigat în greutate, dar nu şi-a pierdut speranţa.
Acum, fetiţa, alături de mama sa, este în spital, la Institutul Oncologic „Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu“ din Bucureşti, la Secţia de oncopediatrie.
„De când Ana Maria a fost diagnosticată cu meduloblastom (tumoră pe creier) care s-a dovedit malign, nu mai ştiu ce să fac. Avem luni de când stăm în spital. Ana este stabilă momentan. Nu mai face tratamentul cu citostatice, au trecut-o pe pastile. Ana nu ştie cât este de bolnavă, însă mie mi se rupe sufletul. Eu ştiu adevărul, dar mă rog să fie bine. Mă rog la Dumnezeu să îmi salveze fetiţa, să nu o lase să moară. Este un mic înger. Ana îşi doreşte să fie sănătoasă. Speră că se va face bine. Nu renunţăm la a crede că se va face bine“, a spus Maria Drăgoi, mama Anei Maria.

Crăciunul îl va petrece în spital

Ana Maria ştie că este bolnavă şi o întreabă mereu pe mama sa. „Mami, dar de ce nu vrea Dumnezeu să fiu ca ceilalţi copii?“. Sărbătorile de iarnă le vor petrece în spital. Ana Maria îşi doreşte ca Moş Crăciun să nu o uite: vrea să îi aducă un laptop. „Aş vrea să îmi aducă Moş Crăciun un laptop. Am văzut că au mai mulţi copii. Mi-ar plăcea. Nu am avut niciodată. Şi mai vreau portocale şi multe fructe. Mami nu are bani să îmi cumpere, dar înţeleg. Cel mai mult vreau să mă fac bine“, a spus Ana Maria. Maria Drăgoi spune cu amărăciune că nu are cum să îndeplinească dorinţa fiicei ei. Abia are bani pentru medicamente. Nu îşi permite nici măcar să îi asigure Anei alimentele (fructe, iaurturi etc.) necesare. Femeia şi fiica sa trăiesc din 87 de lei pe lună şi din banii pe care îi mai primeşte ca ajutor de la Centrul Maternal Novaci, de serviciile căruia beneficiază, neavând o locuinţă proprie.

O speranţă

Graţie ajutorului unei fundaţii din Bucureşti, Maria Drăgoi şi fiica sa vor pleca în Germania, la Hamburg, acolo unde Ana Maria va fi supusă unor noi investigaţii pentru a vedea ce se mai poate face pentru a-i salva viaţa. „Mergem săptămâna aceasta la Hamburg, la o clinică. Am luat legătura cu un domn profesor, doctor specialist în astfel de probleme, care ne-a promis că va face tot ce poate ca să o salveze pe Ana. Vom sta puţin acolo, dar dumnealui ne va găzdui. Nu am bani de hotel. Nu am nici un ban ca să iau la noi, deşi ne-ar trebui. Sper să fie totul bine. Toate investigaţiile le va suporta domnul profesor, Dumnezeu să îi dea sănătate“, a spus Maria Drăgoi.

Cont bancar pentru Ana Maria Busuioc

Persoanele care vor să o ajute financiar pe Ana Maria Busuioc şi pe mama sa, Maria Drăgoi, o pot face donând în contul bancar deschis pe numele mamei la Banca Comercială Română Târgu Jiu

Cod IBAN RO49 RNCB 031 807 8250 59 0001

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII